Јуниори Црвене звезде спремни за нови изазов и АНГТ турнир

84

КК Црвена звезда од петка до недеље у „Баскет ситију“ организује нови квалификациони турнир Евролиге АНГТ Марко Ивковић.

Наш клуб 11.пут организује ово престижно такмичење, а јуниорски тим Црвене звезде такмичиће се у групи А са Партизаном, Валенсијом и Тофашом. У групи Б ће играти Мега Моззарт, Асвел, Лијеткабелис и нови тим “Next generation” који ће са клупе предводити ас Василис Спанулис.

Све утакмице ће преносити Арена спорт. Као и сваке године домаћин Црвена звезда дочекује ово такмичење са највећим могућим амбицијама. То је потврдио и тренер црвено-белих Милош Обреновић.

Овај турнир је захтеван за играче, али и за нас тренере јер је систем такмичења специфичан. Играју се четири утакмице у три дана, које представљају велики напор и ментални и физички – али у свему томе и јесте драж – рекао је Обреновић на конференцији. – Ове године је можда и јачи него претходне. Морам да похвалим Евролигу што је направила и овај ол-стар тим, па ће љубитељи кошарке моћи да виде велики број талената из целе Европе на једном месту. За Звезду је ово увек значајно такмичење, идемо утакмицу по утакмицу, сваку дочекујемо са великом вером у победу. Надам се да ћемо се на крају докопати пехара који ће нам омогућити учешће на завршном турниру. Мој тим је спреман, очекујем да играчи покажу таленат који поседују.

Први ривал Црвене звезде је Валенсија у петак од 10 часова.

– Сигурно да ће утакмица бити јаког интезитета, знамо каква је шпанска кошарка. Играју у транзицији са много трчања, заснивају велики део игре на шуту за три поена. И ми тежимо тренду да играмо на што више поседа… Верујем да ће љубитељи кошарке уживати, а да ћемо ми изаћи као победници.

Већ првог дана биће одигран и вечити дерби и то у поподневном термину.

– Већ сам причао са играчима и сада, а и раније. Када дође овај турнир не сме да се полети после победе и да се падне после пораза, него мора да се остане на земљи. Ми већ у 12 сати сутра треба да заборавимо Валенцију и да се окренемо Партизану. Верујем да је моја екипа спремна за све изазове.

Тренер Обреновић је прокоментарисао и остале ривале…

– Ми имамо искуства са екипом Асвела, њима се тим разликује само за два играча у односу на претходну годину. Сигурно да претендују на прво место, као и Мега Моззарт која је прошлогодишњи освајач. Не бих искључио ни овај ол-стар тим, они сигурно имају потенцијал да направе велики резултат.

Капитен Црвене звезде Владимир Павловић је пун оптимизма пред старт европских борби.

Спремни смо увек, чекамо овај турнир веома дуго. Ми најбоље знамо колико времена проводимо на тренингу спремајући се за оно што нас чека. Очекивања су велика, што је и добро, јер нема испуњења велики циљева ако нису амбиције највеће могуће. Играћемо за клуб, за навијаче, али ћемо сваког тренутка на терену бити уз Марјанца, који је оперисан па није са нама – поручио је Павловић.

О организацији турнира је причао и директор Црвене звезде Немања Васиљевић.

Звезда је 11. пут организатор и по томе смо јединствени и као клуб и као град Београд, јер су се сви остали градови домаћини мењали. Драго ми је што овај турнир носи име нашег трагично настрадалог навијача Марка Ивковића. Стратегија нашег клуба је да развијамо младе играче и да они кроз млађе селекције дођу до првог тима, а онда у будућности да носе наш клуб. Током претходних 11 година смо утисци који су стизали доказали су да Звезда ради врхунски посао кад је организација у питању, а сваке године нам је циљ да лествицу померимо на виши ниво. Захвалио бих се Евролиги на поверењу, држави Србији, граду Београду и КСС, јер су сви стали уз нас кад је ова организација у питању. Хвала и нашим партнерима. Позвао бих наше навијаче и љубитеље кошарке да у наредна три дана дођу у Баскет сити и гледају на делу најбоље младе играче Европе – закључио је Васиљевић.

Комплетан распоред првог такмичарског дана:

1.коло (25.02.2022)
10.00 Црвена звезда мтс – Валенсија Баскет
12.00 Партизан НИС – Тофаш Бурса
14.00 Adidas Next Generation Team – Мега Моцарт Баскет
16.00 Лиеткабелис – АСВЕЛ Вилербан

2.коло (25.02.2022)
18.00 Црвена звезда мтс – Партизан НИС
20.00 Валенсија Баскет – Тофаш Бурса

Осим на каналима ТВ Аренаспорт, сви мечеви биће преношени и преко званичних платформи клуба и Евролиге.

Претходни текстКанга: Последњи атом снаге за победу
Следећи текстРодић до 2025!