ИН МЕМОРИАМ – Рајко Лау (1940-2022)

1110

Рајко Лау, легендарни рукометаш Црвене звезде, преминуо је у 82.години.

Рајко Вилхем Цијен Пан Лау, потомак је првих Кинеза који су се доселили у Београд пре Другог светског рата, рођен је у Београду, на Звездари, а одрастао у Дебељачи и Панчеву. Рукометну каријеру је започео у Динаму из Панчева, док је радио као хемијски техничар у општини Панчево. Из Панчева је отишао у Млади Пролетер 1959.године на позив Давида Каленића, где је наступао заједно са бившим кошаркашем Црвене звезде Миланом Николићем. Након расформирања клуба, председник Давид Каленић је формирао ЖРК Раднички Београд, а Рајко на савет Каленића стигао у Црвену звезду 1963. године и наступао све до краја каријере, 1976. године.

Рајко је делио терен са многим рукометним легендама Црвене звезде, Србије и старе Југославије: Браниславом Покрајцем, Миланом Лазаревићем, Миланом Калином, Петром Фајфрићем, Петритом Фејзулом, Светомиром Ћерамилцем, Андријом Бањанином и многим другим.

Наступао је за репрезентације Београда и Србије, док је за репрезентацију Југославије одиграо један незванични меч у Алжиру.

Спортско друштво Црвена звезда породици и пријатељима Рајка Лауа упућује поруке најдубљег саучешћа.

Претходни текстПовратак Дејана Савића у Црвену звезду
Следећи текстРезиме „Купа пријатељства“