КУП ЈЕ (ОПЕТ) НАШ!

106

Кошаркаши Црвене звезде мтс одбранили су трофеј Куп Радивоја Кораћа, победом над Партизаном у финалу резултатом 85-68!

Црвено бели су доминирали у финалу у нишком „Чаиру“, у сваком смислу те речи, практично од почетка до краја контролисали дешавања на паркету и дошли до новог пехара „Жућкове левице“!

Најефикаснији у редовима победничког тима био је Никола Калинић са 18 поена, четири асистенције и три скока.

Сјајну утакмицу одиграо је и Остин Холинс, који је осим што је убацио 15 поена и имао пет асистенција, готово без грешке сачувао најбољег стрелца Партизана Кевина Пантера. Нејт Волтерс је меч завршио са 14 поена и четири додавања, док је Стефан Марковић меч завршио са 13 поена, и сјајним стартом помогао тиму да одлично уђе у утакмицу.

Након уводних 10-0, ривал је пришао на 15-11 али након тога, испоставиће се, није било никакве дилеме. Предност је расла из минута у минут, на полувремену је било великих пус 21 за црвено-беле, а у једном тренутку и максималних плус 24.

КК Црвена звезда мтс је тако одбранила титулу освојену прошле године, и стигла до 11. трофеја у историји, а осмог од како се зове Куп Радивоја Кораћа.

Куп Радивоја Кораћа, финале:
Црвена звезда – Партизан 85-68
20-13, 29-15, 18-18, 18-22

Дворана: “Чаир”, Ниш
Судије: М. Јовчић, М. Јурас, А. Глишић

Екипа Црвене звезде неће имати предах након првог освојеног трофеја у новој сезони, црвено беле већ током следеће недеље очекују две утакмице Евролиге (Панатинаикос и Фенербахче)…

Претходни текстЧетворица најбољих на Купу пријатељства
Следећи текстОбезбедите карту за дерби на време