У сусрет противнику – Пролетер

52

Фудбалери Црвене звезде сутра од 13 часова гостују Пролетеру у Новом Саду у оквиру 23. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели настављају борбу за шампионски пехар, након што су у претходној рунди првенства савладали Чукарички са 3:0.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против екипе са Слане баре смо се до сада сусрели девет пута и исто толико пута смо славили против овог ривала уз гол разлику од 22:1. Први сусрет београдских и новосадских црвено-белих био је 25. септембра 2013. године у Купу Србије када је наш тим славио резултатом 3:0 у Новом Саду головима Абиоле Дауде два пута и Нејца Печника.

Последњи меч између Звезде и Пролетера одигран је 11. септембра прошле године, а убедљиво су славили изабраници Дејана Станковића са 3:0. Двоструки стрелац је био Александар Катаи, док је Секу Саного једном погодио мрежу ривала.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Заљубљеници у црвено-беле боје моћи ће да набаве улазнице за дуле између Пролетера и Црвене звезде на благајнама нашег стадиона данас од 11 до 17 часова, а цена карте је 500 динара.

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре црвено-беле момке против Пролетера у Новом Саду, ће моћи директан пренос утакмице 23. кола Суперлиге Србије, између Пролетера и Црвене звезде, да гледају на каналу Аренаспорт 1 Премиум са почетком од 13 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији у домаћем шампионату са 57 бодова. Црвено-бели су славили на 18 сусрета, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 50:13. На отварању другог дела сезоне Звезда је савладала Чукарички на Маракани резултатом 3:0, а голове за наш тим постигли су Милан Павков, Охи Омојуанфо и Александар Драговић. Последњи меч наш тим је одиграо у оквиру заостале утакмице осмине финала Купа Србије против нишког Радничког. После 90 минута није било голова, а након једанаестераца славила је Звезда са 3:2.

Са друге стране Пролетер се налази на шестој позицији у Суперлиги Србије са 30 бодова. Екипа из Слане баре је славила на девет утакмица, три пута је ремизирала, док је доживела девет победа, уз гол разлику 19:31. На отварању пролећног дела шампионата Пролетер је тријумфовао на гостујућем терену против Радничког из Крагујевца са 1:0. Једини гол на том сусрету је постигао Огњен Митровић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Пролетера је двадесетогодишњи предњи везни Стефан Томовић, који је од старта сезоне постигао шест погодака. На листи стрелаца прате га Евандро, Дилан Ортиз и Марко Вукасовић са два гола. На листи асистената издвојили су се Огњен Митровић, Виктор Живојиновић и Зоран Даноски који су у по два наврата проиграли саиграче за гол. Од искуснијих играча треба споменути бившег нападача нашег тима Андрију Калуђеровића, капитена Бранислава Јовановића и штопера Небојшу Скопљака. На гол линији екипе Пролетера место је загарантовано за Николу Петрића, који је прошлог лета стигао из Арарата у Нови Сад. Тренер Пролетера – Душан Бајић углавном изводи састав у формацији 4-2-3-1.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија је Александар Живковић. Помагаће му крај аут линија Јован Грујић и Иван Микалачки. Четврти судија биће Андрија Стојановић, а у ВАР соби седеће Лазар Лукић и Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

-14:00 Нови Пазар – Колубара
-16:00 Чукарички – Младост
-18:00 ТСЦ – Спартак

Недеља:

-15:30 Партизан – Раднички 1923
-18:00 Вождовац – Раднички Ниш

Понедељак:

-15:00 Металац – Војводина
-17:00 Радник – Напредак

Претходни текстФинансијско пословање КК Црвена звезда (4. део)
Следећи текстСтанковић: Мотив не може да буде већи