КРК: Црвена звезда сигурна у полуфиналу

88

Кошаркаши Црвене звезде победили су Мегу 72:53 и пласирали се у финале Купа Радивоја Кораћа.

Полуфинале КРК:
Црвена звезда мтс – Мега Моззарт 72:53 (15:21,24:12,17:14,16:6)
Хала: Чаир (Ниш)Судије: Јовичић, Јевтовић, Стефановић

У нишком Чаиру и репризи прошлогодишњег финала црвено-бели су били бољи и славили као и у Новом Саду. Овога пута комплетни (без Цирбеса), потпуно заслужено иду у финале и одбрану трофеја.

Црвено-бели су лоше отворили утакмицу у оба правца, Мега је на крилима расположеног Матковића боље ушла у утакмицу и повела са +10, али је наш тим предвођен Калинићем резултатски успео да се врати у меч већ пре краја првог полувремена, а на одмор оде и са предношћу 39:33.

Од друге деонице па до краја меча, Црвена звезда је одиграла изузетно тврду чврсту одбрану, контролисала је скок, а серијом 12-2 у трећој деоници стекла и двоцифрену предност (плус 14) коју практично није испуштала до краја меча.

Црвено-бели су имали 42 скока, шутирали су за три поена 33-8, али су све проблеме са почетка меча успели да преброде добро познатом чврстом и агресивном игром…

Најефикаснији је био Никола Калинић са 15 поена, Нејт Волтерс и Никола Ивановић су додали по 12, Огњен Кузмић 10, а свој допринос дао је (као и остатак тима) Дејан Давидовац са девет поена.

У екипи Меге Матковић је био најефикаснији са 15 поена, али је био потпуно заустављен у другом полувремену.

Црвена звезда: Лазаревић, Волтерс 12 (5ас), Давидовац 9, Митровић 2 (6ск), Лазић, Калинић 15, Добрић 7, Холинс 5, Ивановић 12, Марковић, Вајт, Кузмић 10 (7ск).

Тренер Дејан Радоњић који је у суботу прославио 300.победу на клупи црвено-белих кратко је након меча прокоментарисао тврдо полуфинале у коме је остварен циљ – пласман у финале:

Почетак ниеј био какав смо прижељкивали у оба правца, требало је време да то поправимо, како је време пролазило били смо бољи, градили смо резултат кроз добру одбрану у наставку и успели да дођемо до контроле меча и на крају да га приведемо крају у нашу корист. Мега је увек незгодна екипа – рекао је тренер црвено-белих.

Финални меч у коме ће Црвена звезда играти са победником другог полуфинала ФМП Меридиан – Партизан НИС на програму је у недељу од 21 сат.

Претходни текстСтанковић: Мотив не може да буде већи
Следећи текстРезиме првог дана Купа пријатељства