Борјан – Маг за пенале

49

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у четвртфинале Купа Србије победом над Радничким из Ниша, након бољег извођења једанаестераца резултатом 3:2 (после 90 минута резултат 0:0), а упечатљив траг у пенал серији оставио је капитен наше екипе Милан Борјан, који је од шест изведених успео да одбрани чак четири пенала противничким играчима.

Искусни чувар мреже црвено-белих током 90 минута није имао превише посла, али је у пенал серији још једном показао да је у фантастичној форми. Борјан је са чак четири фантастичне интервенције дао велики допринос у победи нашег клуба и потпуно оправдао надимак „Звездина хоботница“. Наш капитен је одбранама подсетио армију заљубљеника у црвено-беле боје на бројне незаборавне тренутке и многе једанаестерце које је одбранио. Оно што сви ми сигурно памтимо јесте серија једанаестераца у Копенхагену, када је управо Борјан био један од најистакнутијих актера на мечу. Канадски репрезентативац је у „инфаркт завршници“ одбранио три пенала и тако био предводник нашег тима у историјској победи.

Истакао се Борјан и у прошлосезонском финалу Купа Србије, када је поново у пенал серији против вечитог ривала одбранио два одлучујућа пенала у завршници и тако одвео Звезду до „дупле круне“. Да је наш голман прави маг за једанаестерце говори и чињеница да је 2018. године на гостовању Ливерпулу у групној фази Лиге шампиона успео да одбрани пенал Манеу, када је још једном био један од најистакнутијих актера у редовима црвено-белих.

Борјан је од свог доласка у Црвену звезду постао права амајлија нашег клуба у битним утакмицама и велики миљеник армије навијача. Показао је шта значи жртвовати се за грб који носи на грудима, а верујемо да ће сјајне партије наставити да пружа и у наставку сезоне, и да ће и ове године бити тај који ће водити Звезду до нових историјских успеха, како у Европи, тако и у домаћем шампионату, али и у Купу Србије.

Претходни текстЗвездина пролећа – Голеаде и несрећне завршнице
Следећи текстБорјан: Овакве победе нам дају додатну мотивацију