Звездаши на каљењу – Васиљевић “мајстор” једанаестераца

94

У викенду за нама петорица фудбалера Црвене звезде која су на позајмицама су наступала за своје тимове у оквиру различитих шампионата. Најистакнутији је био Никола Васиљевић који је одбранио два узастопна једанаестерца, али ни то није било довољно његовом тиму да оствари позитиван резултат.

Никола Васиљевић, који ове сезоне као позајмљен голман Звезде чува мрежу крушевачког Напретка, је био један од најзапаженијих играча на терену на сусрету његов тима против новосадске “Старе даме” на отварању пролећног дела првенства. При резултату 1:0 за Војводину, Васиљевић је одбранио једанаестерац, међутим асистенцијом из ВАР собе ударац са беле тачке је поновљен. Иако се извођач пенала променио, млади чувар мреже је остао максимално фокусиран и доказао да су једанаестерци његова специјалност одбранивши још један ударац из најстроже казне.

У сусрету Металца и Новог Пазара на терену смо видели двојицу позајмљених фудбалера нашег тима. Ибрахим Мустафа је дебитовао у дресу тима из Новог Пазара, а ушао је у игру на старту другог полувремена. Са друге стране Ричард Одада, интернационалац Кеније рођен 2000. године, је ушао на терен шест минута пре краја сусрета, а његов тим је на крају славио са 1:0.

У ЛаЛиги2 Алмерија је славила против Малаге минималмним резултатом, а стамени штопер Срђан Бабић је одиграо 90 минута на том сусрету. Иако је ривал играо са два нападача, некадашњи “златни орлић” је одиграо малтене беспрекорну партију, а колико је био смирен и сталожен током утакмице сведочи чињеница да није зарадио јавну опомену. Срђан Спиридоновић је одиграо 83 минута против ПАОК-а у шампионату Грчке, али је његов тим доживео пораз резултатом 1:0.

БИЛАНС ИГРАЧА НА КАЉЕЊУ:

Никола Васиљевић (Напредак) – 90 минута, пораз од Војводине (1:0)
Ричард Одада (Металац) – 6 минута, победа над Новим Пазаром (1:0)
Ибрахим Мустафа (Нови Пазар) – 44 минута, пораз од Металца (0:1)
Срђан Бабић (Алмерија) – 90 минута, победа над Малагом (1:0)
Срђан Спиридоновић (Атромитос) – 83 минута, пораз од ПАОК-а (1:0)

Претходни текстКако је освојен први Куп Југославије
Следећи текстУ сусрет противнику – Раднички Ниш