У сусрет противнику – Раднички Ниш

67

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 17 часова дочекати екипу Радничког из Ниша на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру заостале утакмице осмине финала Купа Србије. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да након одличног отварања пролећног дела сезоне изборе пласман у наредну фазу куп такмичења.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Радничког смо до сада одиграли 116 утакмица. Тријумфовали смо 78 пута, 22 утакмице су завршене нерешеним резултатом, док је 17 пута Раднички излазио као победник уз укупну гол разлику од 240:85 у корист нашег тима. Први меч смо одиграли 18. новембра давне 1951. године када је Црвена звезда савладала “Мераклије“ резултатом 2:0.

Последњи дуел између Црвене звезде и Радничког одигран је 24. октобра прошле године на Маракани у оквиру 14. кола Суперлиге Србије, а славио је наш тим са 1:0. Једини погодак за црвено-беле на том мечу постигао је Ел Фарду Бен.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Продаја карата за дуел са Радничким је доступна онлајн путем, а сви навијачи ће моћи да купе улазнице на нашим благајнама данас до 18 часова, као и сутра на дан утакмице од 10 сати па све до почетка утакмице. Цене улазнице су следеће:

Север: 300 динара
Исток: 400 динара
Запад: 500 динара
Цена за ВИП ложе су:
ВИП запад: 1000 динара
ВИП 1 и ВИП 2: 2000 динара
ВИП галерија: 3000 динара

Такође, сектори под редним бројем један на западној и шест на источној трибини биће отворени за све малишане којима је црвено-бела боја у срцу. Дечацима и девојчицама узраста до 14 година биће допуштен бесплатан улаз на стадион ”Рајко Митић” управо на овим секторима. Број деце је неограничен, а обавезно је присуство минимум једног родитеља.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо прате наше првотимце ће моћи да гледају директан пренос утакмице осмине финала Купа Србије, између Црвене звезде и Радничког из Ниша, на каналу Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 17 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији у домаћем шампионату са 57 бодова. Црвено-бели су славили на 18 сусрета, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 50:13. На отварању другог дела сезоне Звезда је савладала Чукарички на Маракани резултатом 3:0, а голове за наш тим постигли су Милан Павков, Охи Омујуанфо и Александар Драговић. У претходној рунди Купа Србије наш клуб је елиминисао Инђију на гостујућем терену са 1:0, а гол одлуке на том сусрету постигао је Ришаиро Живковић.

Раднички из Ниша заузима осму позицију у Суперлиги Србије са освојених 27 бодова. На 22 меча остварили су шест победа, одиграли девет ремија и доживели седам пораза, уз гол разлику 24:26. У оквиру 22. кола домаћег шампионата и почетку пролећног дела сезоне поражени су од вечитог ривала са 2:0 на свом терену. У шеснаестини финала Купа Србије су “избацили” Динамо из Врања на “Чаиру”, а крајњи скор је био 1:0. Једини погодак на том сусрету постигао је Никола Стевановић у надокнади меча.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Радничког је Миљан Шкрбић са девет погодака, а овај центарфор је из Зрињског дошао у Ниш прошлог лета. На листи стрелаца прате га предњи везни Стефан Митровић са шест голова, а потом и бивши фудбалер Црвене звезде Филип Касалица, десни бочни нападач Бранислав Томић, као и Никола Вујадиновић штопер Радничког који су постигли два поготка. Са три асистенције десни бочни нападач Бранислав Томић је први на листи асистената. Раднички се појачао у овом прелазном року, а на “Чаир” су пристигли нападач Никола Штулић, десно крило Лазар Јовановић, Нагасава интернационалац Јапана који игра на позицији бочног нападача, Виктор Живојиновић из новосадског Пролетера, Александар Месаревић офанзивни везни из ИМТ-а, млади леви бек Немања Јовичић, двојица штопера Бојан Млађовић и Александар Богдановић, као и два чувара мреже Филип Дујмовић и Марко Дробњак. Од познатијих играча у српском фудбалу који носе дрес Радничког треба поменуту Александра Ковачевића и Лазара Арсића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици осмине финала Купа Србије између Црвене звезде и Радничког биће Марко Срећковић. Поред аут линија помагаће му Павле Пипер и Милорад Јовановић. Четврти арбитар биће Дејан Трифковић, делегат меча Бранко Стојаковић, а посматрач суђења Дејан Недић.

ОДИГРАНИ МЕЧЕВИ ОСМИНЕ ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

Јавор – Војводина 2:5
Рад – Напредак 1:0
Раднички Нови Београд – Металац 3:4
ГФК Дубочица – Партизан 0:1
Радник – Лозница 1:2
ТСЦ – Колубара 2:1
Нови Пазар – ОФК Бачка 2:0

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Васиљевић “мајстор” једанаестераца
Следећи текстМилошевић: Звездин циљ два домаћа трофеја