Резиме Звездиних припрема

78

Фудбалери Црвене звезде су се 3. фебруара вратили из Анталије где су боравили три недеље и припремали се за све изазове које очекују наш тим у наредних четири месеца. Наши првотимци су одиграли три контролне утакмице и одрадили 22 тренинга на теренима спортског центра “Калиста”, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић је максималном оценом оценио рад својих изабраника.

Фудбалери Црвене звезде су 13. јанура отпутовали на припреме у Турску где су брусили форму за наредне мечеве које очекују наш тим у следећих шест месеци. Црвено-беле очекују изазови на три фронта, односно мечеви у Суперлиги Србије, Лиги Европе и Купу Србије.

Први део припрема је био задужен за подизање физичке спреме фудбалера, иако су играчи на тестирањима пред почетак тренажног процеса показали завидне резултате. Дејан Станковић је на пут повео 29 фудбалера, а на списку су се нашла чак седморица нових, младих фудбалера међу којима су Стефан Маринковић, Андреј Ђурић, Андрија Радуловић, Никола Станковић, Ибрахим Мустафа, Никола и Јован Митуљикић. Такође прозивци је присуствовао Охи Омуијанфо голгетер чији је долазак договорен још летос. Са друге стране припремама су се накдандо прикључили Милан Борјан, Аксел Бакајоко и Владимир Лучић који су се успешно опоравили од корона вируса, као и Кристијано Пићини који је из Валенсије стигао у наш клуб током зимског прелазног рока. Средином припрема наш тим су напустили Марко Лазетић који је појачао италијански Милан и Његош Петровић који је отишао у шпанску Гранаду.

Већ по самом доласку у Анталију наши играчи су у поподневним часовима одрадили први тренинг током на терену спортског центра “Калиста”. У уводним данима радили су наши играчи под тренерском палицом кондиционог тренера Федерика Паноћинија, а на терену смо могли да видимо, поред великог залагања фудбалера, многобројне справе у виду струњача, фитнес лопти, еластичних трака и тегова које су се користили при напорним тренизима. Са друге стране пођеднако се радило и на тактици и уигравању екипе за предстојеће мечеве. На деветом тренингу показани су изваредни резултати на захтевном “би-би” тесту од стране наших играча.

Прво одступање од редовног тренажног процеса виђено је током дванаестог тренинга, када су наши фудбалери одиграли утакмицу између себе. Играчи су били подељени у два тима, црвено-беле и плаве, а победу је однео тим који је носио резервну гарнитуру дресова. Резултат је био 2:1 за плави тим, а голове на тренинг мечу су постигли Петар Станић, Александар Катаи и Охи Омуијанфо играч који је појачао наш тим са епитетом најбољег голгетера норвешке лиге.

После шеснаест навршених тренинга дочекали смо и прву контролну проверу наших фудбалера на припремама, а противник је био Марибор. Меч је завршен са 1:1, а поред поготка Охија видели смо и велики број младих фудбалера на терену који су добили шансу у другом делу утакмице. Наредни ривал на припремама била је екипа аустријског ЛАСК-а против кога су наши фудбалери тријумфовали са 2:1(погађали су Охи и Катаи).На овом сусрету виђено је прегршт лепих потеза, а резултат је могао бити и убедљивији. Уследила је потом и генерална проба против најјачег противника током овог циклуса екипе Шахтјора из Доњецка. Иако је наш тим имао резултатски заостатак од два поготка, црвено-бели су показали, поред квалитета, велику жељу и залагање те су успели да изједначе резултат головима Александра Драговића и Охија. Међутим, дуел је завршен резултатом 3:2, а наш тим је приказао одличну партију, као и да је озбиљан противник против екипе која се такмичила у групној фази Лиге шампиона.

Други део припрема био је намењен лакшим тренинзима опоравка и раду на тактици. Између одигварања пријатељских утакмица настављено је са јаким тренинзима, а наши првотимци одрадили укупно 22 тренинга током тронедељног боравка у Турској. Млади фудбалери су оставили сјајан утисак током тренажног процеса и контролних утакмица. На питање новинара са коликом оценом од један до пет, млади стручњак је Дејан Станковић одговорио је са највишом.

Последњу контролну проверу фудбалери Црвене звезде су одиграли против аустријског Алтаха, али је меч прекинут у 22. минуту при резултату 0:0 због временских непогода у Анталији. Истог дана изабраници Дејана Станковића су допутовали у Београд где ће наставити са припремом за наредне изазове, а први меч очекује наш тим јесте дуел против екипе Чукаричког у Суперлиги Србије који је заказан за 12. фебруар са почетком од 17 часова.

Претходни текстЛучић: Припреме са Звездом велико искуство
Следећи текстЗВЕЗДАШИ, ВИДИМО СЕ НА МАРАКАНИ!