Црвена звезда – ЛАСК 2:1 (2:1)

84

Фудбалери Црвене звезде савладали су аустријски ЛАСК резултатом 2:1 у оквиру друге контролне утакмице на припремама у Анталији. Изабраници Дејана Станковића диктирали су темпо током већег дела утакмице, а резултат је могао бити и убедљивији. Стрелци у редовима црвено-белих били су Охи у 32. и Катаи у 39. минуту утакмице.

Црвена звезда – ЛАСК 2:1 (2:1)

Стадион: Спортски центар „Калиста“, Анталија.

Стрелци: Охи у 32. и Катаи у 39. Минуту за Црвену звезду, а Балић у 17. минуту за ЛАСК.

Жути картон: Бакајоко (Црвена звезда).

Црвена звезда: Поповић (од 71. Гордић), Гајић (од 71. Бакајоко), Драговић (од 71. Панков) , Ераковић (ос 71. Ђурић), Родић (од 71. Гобељић), Саного (од 71. Станковић), Срнић (од 71. Крстичић), Живковић (од 71. Ибрахим) , Иванић (од 71. Фалко), Катаи (од 71. Лучић), Охи (од 71. Павков).

ЛАСК: Шлагер, Поцман, Болер, Ренер, Лукенедер (од 23. Вилд), Гојгингер, Михорл, Холанд, Хорват, Балић (од 79. Карамоко), Рагуж.

Динамичан почетак виђен је на обе стране, а већ у четвртом минуту црвено-бели су могли да стигну до вођства. Родић је сјајно „пробио“ по левом боку и упутио центаршут дубоко у казнени простор, где је након добре реакције Живковића лопта стигла до Срнића, који се нашао сам на петерцу и гађао главом у десни угао, али је пречка спречила промену резултата. У наставку је виђена добра игра на добре стране, а у 17. минуту виђено је ново узбуђење. Након брзог контра напада Балић је у ситуацији један на један савладао Поповића и довео аустријски тим до предности.

Притискали су изабраници Дејана Станковића противника након примљеног гола, а већ након четири минута, могли су наши фудбалери да стигну до поравнања резултата. Гајић је одлично прошао по десном боку и послао лопту дубоко у казнени простор, а до лопте је први стигао Охи и из прве „опалио“ ка голу, али је лопта од десне стативе завршила ван терена. Већ у 25. минуту, наши првотимци су поново могли да стигну до гола. Катаи је након одличног пријема на ивици казненог простора још једном показао своје дриблерске способности и изборио позицију за ударац, и „пуцао“ са око шеснаест метара у ближи угао, али је противнички чувар мреже уз крајње напоре успео ту лопту да скрене у корнер. Седам минута касније, труд Звездиних играча се и исплатио. Иванић се сјајно снашао пред казненим простором противничке екипе и фантастично асистирао Охију, који се нашао „очи у очи“ са Шлагером, и без већих проблема, прецизним ударцем у ближи угао, донео изједначење нашој екипи. Наставили су црвено-бели фудбалери са притиском и након изједначујућег поготка, а ново узбуђење виђено је у 39. минуту. Поново се у улози асистента нашао одлични Иванић, и послао сјајни пас у простор за Катаија којем из ситуације један на један није било тешко да донесе заслушено вођство нашем клубу.

Црвена звезда је у истом ритму почела и други део игре, а већ у 47. минуту стрелац првог гола за нашу екипу – Охи, могао је по други пут да погоди. Саного је сјајно асистирао у простор за Охија, који је пласирао лопту у десну страну, али је голман противника рефлексном интервенцијом одбранио његов шут и спречио нови погодак. Већ три минута касније, и Иванић се нашао у прилици након добре акције, али је Шлагер поново реаговао и спречио нову промену резултата. У 61. минуту виђена је још једна шанса у режији изабраника Дејана Станковића. Катаи је послао квалитетан центаршут у казненио простор, где је највиши у скоку био Родић, али је мало среће недостајало да се и он упише у стрелце.

Станковић је од 71. минуту указао шансу практично свим фудбалерима са клупе, па су тако и млађи играчи имали прилику да се докажу. Ново узбуђење виђено је у 75. минуту, а Фалко је могао да се упише у стрелце. Након сјајне асистенције Павкова, управо италијански интернационалац је сјајно гађао даљи угао, али је Шлагер поново био на висини задатка. До краја меча претили су млади Станковић и Ибрахим, али се резултат није мењао.

Претходни текстДмитар Марчета – узор бацача
Следећи текст„Трофеј Вук Рогановић“ за викенд на Бањици