Живковић: Титула је велики мотив за све нас

53

Првотимци Црвене звезде ремизирали су са Марибором резултатом 1:1 у пром контролном мечу у Анталији, а шеф стручног штаба Дејан Станковић, дао је прилику великом броју фудбалера. Један од њих је и Ришаиро Живковић, који је изнео утиске након добре партије, али и нагласио да је најважније да се избегну повреде.

Што се тиче утакмице, играо сам добро, премда нисам имао неке веће шансе и прилике, али то и није толико битно. Генерално гледано задовљан сам својом игром – почео је Живковић.

Истакао је Живковић да су млађи саиграчи одиграли сјајно друго полувреме против словеначког тима.

– Могло се приметити да је друго полувреме било боље и изгледало је доста лакше на терену, с обзиром на то да су млађи саиграчи пуни енергије и жељни доказивања. Веома су добро играли и показали да могу изузетно да допринесу екипи.

Дотакао се Звездин првотимац и протеклог периода када је имао проблема са повредама, али и нагласио да га радује што поново може да тренира са тимом.

– Од почетка редовно тренирам и физички сам добро. Најважније је да нисам повређен. Последњих четири месеца сам константно имао некакве повреде тако да ме веома радује то што сада могу да редовно тренирам са саиграчима.

Нагласио је нападач црвено-белих да је тактика важан фактор за комплетну игру екипе.

– Сматрам да је добро за тим да што више радимо на тактици, јер као што знате, до јуна нас очекују врло битне утакмице тако да требамо бити спремни да дамо свих сто посто. Тактика игра много битну улогу на припремама.

Голови на тренинзима имају велики значај за Живковићево самопоуздање.

За мене је битно да се на овим припремама не повредим, јер као што сам већ рекао у последњем периоду нисам увек могао да помогнем тренеру и екипи. Што се самопоуздања тиче, углавном ми голови на тренинзима помажу у томе, јер сваки погодак је битан за самопоуздање. Задовољан сам докле смо стигли са тренинзима и надам се да ћемо наставити као и до сада.

Ришаиро је истакао да је примарни циљ освајање титуле.

Освајање титуле као и наставак учешћа у Лиги Европе су огромни мотиви за све нас. Радимо много и морамо дати све од себе како бисмо освојили титулу ове године. Сада имамо доста времена да радимо на себи и да се што боље припремимо за пролећни део сезоне – закључио је Живковић.

Претходни текстНова медаља за Емилију Ђуровић
Следећи текстДеветнаести тренинг у Анталији | Осмисли, изнеси и реализуј