Звездина четири дебитанта

73

Црвена звезда је прву утакмицу у 2022. години одиграла на припремама у Анталији против екипе Марибора. Резултат је био 1:1, а Дејан Станковић је шансу указао четворици дебитаната од којих се један и уписао у стрелце. Реч је наравно о Охију Омојуанфу, а осим њега прилику су добила и три млада играча – Андреј Ђурић, Никола Митуљикић и Мустафа Ибрахим.

Већ на тренинг утакмици видело се да ће Охи Омојуанфо бити огромно појачање за Црвену звезду. Фудбалер који је потврдио класу у првенству Норвешке где је био можда и најбољи играч, показао је против Марибора голгетерски инстинкт и погодио мрежу ривала у 29. минуту. Сјајно је издржао дуел и рутински кроз ноге послао лопту чувару мреже словеначког тима. Још летос, руководство нашег клуба направило је огроман посао и договорило трансфер једног од најефикаснијих нападача Европе, а судећи по томе да је Охи само наставио да „решета“, утисак је да смо добили велико појачање.

Прве минуте у сениорском тиму Црвене звезде забележио је млади Андреј Ђурић, штопер и капитен генерације 2003. која важи за једну од најталентованијих у нашег клубу још од оне чувене 1984. Заменио је Ераковића, још једно Звездино дете, у 63. минуту и показао пре свега једну смиреност у интервенцијама, а у неколико наврата је млади Ђурић чак и распоређивао старије фудбалере, што говори о изузетној писмености и великом смислу за игру који осамнаестогодишњи дефанзивац поседује. Уз феноменалне физичке атрибуте, као и сјајну технику, сигурно је реч о модерном штоперу који представља блиставу будућност Црвене звезде.

Никола, један од браће Митуљикић, заиграо је у 63. минуту када је на терену заменио Иванића. Виртоуз са лоптом је у неколико наврата показао да је технички већ сад на нивоу неких од најбољих европских лига, а агресивност коју је приказао у дуелима, свакако говори да је Никола већ у глави спреман за све изазове који га чекају. Дриблинзима је задавао велике муке дефанзивцима Марибора, а оно што га осим тога краси је фантастична промена правца у пуном трку, што је прави раритет и нешто што се изузетно цени и негује, а такође је изданак генерације 2003.

Мустафа Ибрахим (2000) је помало и тихо стигао у нашу омладинску селекцију, у сезони када је корона прекинула јуниорска такмичења у Србији. Ишао је степеник по степеник, а у Радничком из Сремске Митровице показао да је један од најбољих фудбалера Прве лиге Србије, чиме је завредио позив на припреме. Јуче је на терену заменио Катаија у 63. минуту и показао да поседује изузетне атлетске способности које се тичу снаге и брзине. У неколико наврата је без већих проблема излазио као победник у дуел игри, а његово кретање које је увек такво да само чека тренутак да истрчи иза леђа одбране, прави велике муке ривалима.

Такође, на терену се осим поменуте тројице, као и Ераковића, на терену нашло још малдих играча, то су Гордић, Станић, Радуловић, Станковић, али су то све играчи који су већ имали прилику да осете Звездин дрес, када је реч о сениорским обавезама.

На припремама су још млади Стефан Маринковић (2005), Јован Митуљикић (2003) и Владимир Лучић (2002), чији се деби чека, а први минути следују и Кристијану Пићинију, појачању пристиглом из Валенсије.

Претходни текстСедамнаести тренинг у Анталији| Опоравак у теретани после тешке провере
Следећи текстЦрвено-бели преко Цириха отпутовали за Пиреј