Додела признања најуспешнијима у 2021. години

89

Црвена звезда проглашена је за најуспешнији атлетски клуб у 2021. години од стране Српског Атлетског Савеза. На чак шест од осам екипних шампионата Србије у претходној години, пехаре за најбоље тимове подигли су наши атлетичари. Сениорки, сениорке, јуниори, млаће јуниорке, старије пионирке и млађи пионири екипни су прваци у својим категоријама.

Импозантну четрдесету титулу екипног првака Србије освојили су сениори и тиме додали четврту звезду изнад грба, док су сениорке двадесет трећи пут освојиле ову титулу. Пету годину заредом наш тим освојио је дуплу круну овог такмичења.

Иако је ситуација са пандемијом била ограничавајући фактор за тренирање, успели смо да остваримо резултате вредне пажње и испратимо сезону коју је ретко који атлетски клуб имао у својој ближој историји. Наши атлетичари били су учесници Олимпијских игара, шампионата Европе и света у сениорским и јунорским категоријама. Појачавали су тимове репрезентације Србије у свим категоријама на Балканијадама и били део победничком тима на Купу Европе, који је прошао у виши ранг такмичења.

За најупешнијег сениора клуба проглашен је Армин Синанчевић. Поносни смо на његово учешће у финалу Олимпијксих игара и високом седмом позицијом у Токију. Годину је започео државним рекордом у дворани са 21.25 метара и шестим местом на дворанском Европском првенству. Годину је завршио као најбољи атлетичар на европској и четврти на светској ранг листи. У једној години успео је да постане апсолутни рекордер дисциплине бацање кугле, јер је поставио национални и балкански рекорд почетком априла са 21.88 метара.

Трострука учесница Европског првенства у дворани, Милана Тирнанић, проглашена је за науспешнију сениорку. Она је ове године била учесница дворанског првенства Европе на 60 метара у Торуњу, а истрчала је лични рекорд на 100 метара – 11.46 секунди у летњој сезони. На Првенству Балкана освојилаје бронзано одличје у тој дисциплини.

За изванредне резултате на параатлетским такмичењима, уручено је признање Сашки Соколов. Актуелна двострука шампионка Европе на 100 и 200 метара и вицешампионка у бацаљу копља имала је изванредну сезону иза себе троструким финалом на Олимпијским играма у Токију. Две пете позиције на 100 метара и у бацању копља и седма на 200 метара.

За најбоље у категорији млађих сениора проглашена су два атлетичара, Јасмин Халили за резултате остварене у дворани. Он је висином 2.16 на Првенству Србије испунио норму за Европско у његовој категорији, а на Екипном првенсту Србије остварио је победу за Црвену звезду. Стефан Михајлов остварио је успешне резултате у спринтерским дисциплинама на 100 и 200 метара са резулатима 10.57 и 21.80 секунди и понео титулу најбољег млађег сениора.

За остварене резултате у дисциплини скок увис и важне победе на Екипном првенству Србије за сениорке, Јована Делић је прескоченом висином од 180 центиметара донела клубу 1023 ИААФ бода. Уз многобројне успехе у овој дисциплини проглашена је за наујспешнију млађу сениорку.

За допринос клубу и успешне резултате у 2021. години у дисциплинима 1500 и 3000 метара, као и трчању кроса Катарина Милосављевић добила је специјално признање у категорији млађих сениорки.

Такође, специјално признање за постигнуте успехе у претходној години додељено је Стефану Каљушу. Државни рекордер у штафети 4×200 метара. Првак Србије на 60 и 200 метара, као и победник Екипног првенства Србије на 100 метара, који је са највише бодова допринео екипи.

Богдан Видојковић, учесник Светског и Европског јуниорског првенства у дисциплини 110 метара препоне, науспешнији је јуниор клуба. Такође је члан јуниорске штафете 4×200 метара, која је поставила државни рекорд у дворани, а на отвореном Балканском првенству освојио је вицешампионску титулу у својој матичној дисциплини 110 метара препоне.

Државна рекордерка на 200 метара у дворани, Тијана Јапунџић, проглашена је за најуспешнију јуниорку. Тијана је на смотру најбржих јуниорки Европе на 400 метара отишла као шампионка Балкана у тој дисциплини.

Матеја Сандић и Александар Мићић проглашени су за најуспешније млађе јуниоре. Мићић је појачао тим репрезетације Србије на Балканијади која се одржала у Краљеву у дисциплини 100 метара, а са осталим члановима штафете 4×100 метара освојио је златну медаљу. Првак државе је на 200 метара и вицешампион на 100 метара. Док је Сандић своје спортске успехе постигао у дисциплини 110 метра препоне, бронзаном медаљом на 110 метара препоне и сребром на 60 метара препоне на националним шампионатима. Свакако његов највредији успех је недавно постављање државног рекорда у дисциплини 200 метара у дворани.

Најупешнија млађа јуниорка је Ана Лазаревић. Она је подједнако остваривала изванренде резултате у свим препонашким дисциплинама од 60, преко 100 до 400 метра препоне, а актуелна је првакиња Србије у најдужој.

За изванредне резултате у категорији млађих јуниорки, додељена је плакета Милици Томашевић. Она је у претходној години била вицешампионка Србије у дисциплини 2000 метара стипл и трећа на 3000 метара.

Михајло Киш, најбољи је пионир клуба. Прва места на 100 и 300 метара обједињавао је на Финалу КУП-а и на Екипном првенству Србије. На дворанском Првенсву Србије био је победник на 60 и вицешампион на 300 метара.

У категорији пионирки, на основу резултата из претходне године остварене у дисциплини бацање копња, за најбољу је проглашена Тамара Ивковић. Она је била прва и на Екипном и националном првенству Србије, као и на КУП-у.

За допринос клубу и остварене резултате у дициплини 60 метара препоне и у штафети 4×100 метара, посебно признање уручено је Доротеји Петковић.

Специјалне плакете уручене су атлетичатима који су претходне године поставили нове национале рекорде.

Плакета за апсолутног државног рекордера уручена је Армину Синанчевићу, који је поставио нови национални рекорд у дворани у дисциплини бацање кугле са 21.25, док је на отвореном куглу бацаио 21.88 метар.

Тијана Јапунџић је у дворани истрчала нови национални рекод у категорији јуниорки у дисциплини 200 метара, који сада износи 24.58 секунди.

У истој дисциплини, крајем године, млађи јуниор Матеја Сандић, поставио је нови државни рекорд за његову узрасну категорију. Нови рекорд на 200 метара у дворани сада износи 22.79 секунде, а претходно га је држао његов друг из групе, Стефан Каљуш.

Ксенија Зорановић, Милена Петровић, Јована Милошевић и Вања Дрча поставиле су нови клупски државни рекорд у дисциплини 4×200 метара. Победничко време штафете је 1:44.23.

Штафета 4×200 метара за јуниорке поставила је национални клупски рекорд у времену 1:41.29, а њен састав чиниле су Лена Милинковић, Ана Килибарда, Тијана Јапунџић и Јована Милошевић.

У истој узрасној категорији, јуниори су поставили ракође клупски државни рекорд на 4×200 метара. Чланови ове штафете били су Мићић Александар, Богдан Видојковић, Милош Мијатовић и Стафан Каљуш.

Наши сениори и сениорке, такође су у претходној сезони били најбољи клуб у штафети 4×400 метара.

Сениорке су свој рекорд поставиле у времену 3:55.84, а њен састав чиниле су Катарина Тмушић, Милица Јакшић, Николина Мандић и Тијана Јапунџић.

Сениори који су поставили нови национални клупски рекорд у овој штафети су Иван Марковић, Лука Олујић, Милош Радојковић и Милош Марковић. Нови рекорд штафете износи 3:21.04.

Плакета за најуспешнијег тренера уручена је Драгану Перићу, за спортска достигнућа које је постигао са пуленом Армином Синанчевићем. Бивши бацач кугле и доскорашњи државни рекордер ове дисциплине, док га управо Армин није надмашио, довео је његовог атлетичара до апсолутног рекордера ове дисциплине и финалистом Олимпијских игара и Европским двораниским првеством, као и трећепласираним на финалном митингу Дијамантске лиге, који је константно остваривао победе или био близу њих на свим елитним митинзима на којима је учествовао.

За изузетан допринос и остварене државне рекорде у 2021. години плакете су додељене нашим тренерима Мирјани Стојановић, Љиљани Савичин, Ивани Петковић, Невену Ранићу, Младену Гајићу, Љубиши Стевановићу, Браниславу Стајчићу и Стевану Грујићу.

За допринос у раду атлетских скола од 2018-2021. године плакете су додељене Драгани Куновац, Лени Стефановић Саши Вајићу и Миодрагу Миши Јелићу.

За допринос клубу у раду млађих категорија од 2018-2021. године додељена је плакета Дејани Мачев.

За изузетанн допринос клубу и остварене резултате у 2021 години плакете су додељене тренерима Слободану Стојићу, Бојану Илићу и Десимиру Гајићу.

Шест од осам Екипних првенстава Србије освојили су наши атлетичари и то у свакој од узрасних категорија макар по једну титулу. Свим члановима екипа урућена је плакета о оствареном услеху.

Најбољу екипу сениорки чиниле су Милана Тирнанић, Јована Делић, Тијана Јапунџић, Николина Мандић, Катарина Милосављевић, Јована Мићић, Мирјана Вукобратовић, Ивана Ђурић и Тамара Вулетић.

Победничку екипу сениора на екипном шампионату чинили су Немаља БУлајић, Никола Ковачевић, Иван Марковић, Лука Олујић, Милош Милосављевић, Јасним Халили, Марко Таировић, Душан Вранеш, Армин Синанчевић, Коста Ивичић, Стефан Каљуш, Филип Иштвановић и Миодраг Тресовић.

Старији јуниори такође су екипа која је била најбоља у Србији за своју категорију, а у њен састав ушли су Петар Андровић, Стефан Каљуш, Богдан Видојковић, Сава Раденковић, Теофор Комненић, Марко Таировић, Милош Мијатовић, Александар Камаљевић о Матеја Сандић.

Екипне првакиње у категорији млаћих јуниорки биле су Ана Лазаревић; Тамара Ивковић, Књенија Зорановић, Јована Милошевић, Мира Вукмировић, Јована Мићић, Тамара Ивковић, Лена Милинковић и Вања Дрча.

Екипа која је понела титулу најбоље у Србији је и она коју су чинили старије пионирке Лена Милинковић, Нађа Исаковић, Јана Рајић, Тара Цучковић, Катарија Ђурђевић, Вера Вукмировић, ДоротејаПетковић и Тамара Ивковић.

И наши млађи пионири понели су епитет најбоље екипе Србије. Њихов тим је окупио Рељу Банкера, Тодра Несторовића, Милутина Камаљевиђа, Данила Мирића, Алексу Средојевића, Ђорђа Ристановића и Матеју Алексића.

Приликом церемоније доделе признања поштовале су се све прописане епидемиолошке мере.

Поносни смо на сваки резултат и на сваког атлетичара, јер вашим трудом и залагањем одржавамо епитет најбољег атлетског клуба у Србији.

Претходни текстИбрахим: Угледам се на Охија
Следећи текстЈеданаести тренинг у Анталији | Рад до границе издржљивости