Борјан здрав, прикључио се припремама

70

Капитен Црвене звезде Милан Борјан успешно се опоравио од корона вируса и са осмехном на лицу се прикључио саиграчима на припремама у Анталији.

Причао сам са целом екипом и видео сам се са свим саиграчима. Осећај је изванредан и много сам срећан што сам стигао. Каснио сам два дана због короне, али сада сам добро, једва чекам да се поподне прикључим екипи на тренингу. Осећам се феноменално, прошла је корона кроз мене у “ходу”. Тек када сам се вратио у Београд сам сазнао да сам позитиван на редовном тестирању. После неколико дана, уз лекове и савете доктора све је прошло како треба. На другом тестирању био сам негативан. Сео сам одмах у авион и придружио се саиграчима – почео је капитен нашег тима.

Репрезентативца Канаде очекују обавезе у националном тиму, али даће максимум да се што боље спреми за наредне изазове који очекују наш тим у пролећном делу сезоне.

– Чека нас дугачак период у Анталији, али сви момци су спремни. Једва чекају да се врате утакмицама. Када крене првенство да се боримо за титулу и пробамо да освојимо пехар. Пресрећан сам, али нажалост бићу овде са њима само седам дана. Након тога путујем због обавеза у репрезентацији Канаде, очекују ме три меча. Недостајаће ми да будем са саиграчима три недеље овде у Турској, али очекују ме репрезентативне обавезе. Када се вратим крећемо у поход на титулу.

Нагласио је искусни чувар мреже да је увек ту да посаветује младе играче Црвене звезде који су будућност нашег тима. На припремама су када је реч о голманима, ту још искусни Поповић, као и млади Гордић и Маринковић.

– Увек сам ту за младе играче, да их посаветујем, помогнем да се прилагоде тренинзима и утакмицама. Млади имају максималну подршку. Шта год да им треба знају да увек могу да ми “покуцају на врата”, да ме назову, попричају са мном како би им дао савет уколико могу да помогнем. Увек су добродошли, а то важи и за све остале саиграче.

Истиче капитен црвено-белих да играчи морају да буду у максималном фокусу на припремема како би се што боље спремили за борбу у домаћем шампионату, као и одбрану дупле круне.

Тек је трећи дан припрема, ради се напорно. Играмо за Црвену звезду и мора да се тренира јако, да би се припремили што боље. Чека нас тешка полусезона, стварно морају сви да буду спремни психички и физички, то су “слатке” муке. Надам се да ће нас заобићи повреде, да уђемо у првенство што јачи и да освојимо ове године дуплу круну – закључио је Борјан.

Претходни текстСтегњајић: Циљ су титула и развој
Следећи текстКристијано Пићини ново појачање