Јуниорско Отворено првенство Београда

159

Јуниорке и јуниори београдских клубова борили су се за титулу најбољих свога града, али су им конкуренцију и мотивацију за што бољи резултат пружили атлетичари из Србије и региона у оквиру Отвореног првенства Београда.

Злато и сребро на 60 метара препоне и на 60 метара освојио је Богдан Видојковић. Сјајније одличне освојио је у трци са препонама коју је истрчао са 8.10 секунди, док је другопласирани на 60 метара био са 7.12.

Такође две медаље у спринту освојио је и Милош Мијатовић. Он је тријумфовао на 200 метара са 22.73, док је на најкраћој спринтерској дисциплини био трећепласирани са 7.13 секунди.

Бронзану медаљу на 60 метара препоне освојио је Матеја Сандић са 8.32 секунди. Код јуниори сребро је освојила Јелена Ћоровић са 9.28 секунди.

Сребрне медаље освојиле су и Лена Милинковић у дисциплини 60 метара и Јована Мићић скоку удаљ. Лена је финалну трку истрчала за 8.13 секунди, док је Јована скочила 5.77 удаљ.

Александар Мићић се озбиљно приближио граници од седам метара, а овог пута је скочио 6.95 и освојио сребрну медаљу.

Сва три јуниора у бацању кугле на победничком постољу била су у црвено-белим дресовима. Победник са 15.15 метара био је Стефан Јованов, сребро је освојио Петар Андровић са 11.91, док је трећи био Василије Ћорић, који је куглу бацио 9.89 метара.

У конкуренцији јуниорки у бацању кугле вицешампионка Београда постала је Тамара Ивковић, која је до медаље дошла хицем од 9.35 метара.

Поново константра на 400 метара била је Анђела Кондић, која је освојила сребро са 1:02.62.

Честитамо свим атлетичарима на сјајним успесима и желимо вам што успешнију дворанску сезону.

Претходни текстТерзић: Убеђен сам да ћемо бити шампиони
Следећи текстЗвезда ТВ | Од данас до 26. маја – само Звезда!