Станковић: Звезда изнад свега, крећемо максимално фокусирани

76

Фудбалери Црвене звезде данас званично стартују са тренажним процесом, а већ сутра црвено-бели путују на припреме у Турску (Анталија) где ће боравити од 13. јануара до 3. фебруара. Шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић изнео је очекивања пред нове изазове које очекују наш тим.

Чека нас један јако важан пут, почетак пролећног дела сезоне. Свесни смо и знамо у каквој смо ситуацији, тако да ћемо веома предано кренути са припремама. Фокусирани смо и спремни да одговоримо на све изазове – почео је Станковић.

Истакао је тренер нашег тима да је клуб био спреман на то да комплетне припреме обави у Турској.

– Били смо спремни на било који сценарио. Не бих ово назвао план Б, идемо у Анталију где имамо феноменалне услове. Једино што смо желели да направимо два дела, због момака јер је на Кипру био планиран доста јак “дрил”, па да мало остану код куће и одморе. Адаптираћемо се на нову ситуацију и одрадити комплетне припреме и одиграти све контролне утакмице у Турској.

Говорио је млади стручњак о броју фудбалера који ће отпутовати у Анталију где ће наш тим боравити три недеље.

– Водимо на припреме довољан број играча. Имамо неколико позитивних фудбалера на корону. То су капитен Борјан, Бакајоко и Лучић. Њих тројица сигурно неће путовати, али имаћемо момке из Графичара, играче који су се вратили са позајмица и наши стандардни ростер који ћемо повести. Самим тим имаћемо 24 играча које ћемо повести и четири голмана или три голмана, док се не врати капитен Борјан. Тако да ћемо имати довољно играча за припремни период.

Милош Дегенек и Алекса Вукановић су напустили Црвену звезду, а Дејан Станковић имао је само речи хвале за наше бивше фудбалере.

– Два професионалца, момци који су стварно оставили, свако на свој начин, траг у Црвеној звезди. Било је лепо сарађивати са њима, желимо им све најбоље. Да их мимоиђу повреде, да се докажу и покажу у новим срединама да су носили и бранили дрес и боје Црвене звезде.

Шеф стручног штаба нашег тима је говорио и о новом појачању нашег тима у зимском прелазном року – Охију Омојуанфоу.

– Јуче смо се видели са Охијем, на кратко и успели да попричамо. Момак који је свестан где је дошао, зна све захтеве које клуб очекује од њега, спреман је на сваки изазов. Тако је и рекао, да је дошао овде јер је спреман и зато што жели и воли изазове. Права средина да се докаже и покаже.

Верује Станковић у младог Ераковића.

– Никад нисам стављао упитник поводом Страхиње Ераковића. Нема шта да се кладимо или не кладимо на њега, он је гаранција. Звездино дете, неко ко је кроз годину до две имао свој природни пут одрастања. Потвдрдио се, оправдава сва очекивања што се тиче форме. Он је равноправан члан наше одбране и неко на кога можемо сигурно да се ослонимо.

Наш тим је добио и појачање о стручном штабу, а реч је о бившем фудбалеру Црвене звезде – Ненаду Сакићу.

– Бивши саборац Ненад Сакић, познајемо се дуги низ година. Ненад је тај који ће донети квалитет, поготово у раду са дефанзивцима. Има искуства у тренерском послу, водио је наше генерације 1995. и 1996. за Фудбалски савез Србије. После је сарађивао са Синишом Михајловићем. Има потребно искуство које нама треба. Сигуран сам да ће Ненад донети доста тога доброг.

Говорио је млади тренер и о потенцијалним појачањима Црвене звезде.

– Нисам предао никакав списак жеља за појачања. Доста пута сам рекао да су трансфери жива тема. На томе се ради и то је питање за наше директоре – Звездана Терзића и Митра Мркелу. Ради се на неким појачањима, знаћемо у наредних седам до десет дана, да ли је то изводљиво или не.

Дотакао се Дејан Станковић и статуса капитена Милана Борјана.

– Да би писао лепу будућност, прошлост морамо да оставимо иза. Немам никакав проблем. Звезда је изнад свега, самим тим и изнад мене, као и било кога. Ту стављам себе на прво место, тако да све што је било у прошлој години, остало је иза мене. Немам проблема, тако да верујем да неће имати ни Борјан. Свако треба себе да стави са стране и да мисли само о циљевима клуба и о величини клуба.

Станковић, као и читав фудбалски клуб Црвена звезде су уз Новака Ђоковића.

– Једноставно човека треба да пусте да ради оно што зна, а то је да игра тенис. Много се подигло “прашине” око свега тога. Рекао сам да ће он сву неправду претворити у своју снагу. Он је неко које доказао да у најтежим моментима има снагу и унутрашњи мир да се издигне из свих проблема, а тако ће бити и овај пут. Ово ће се једном јуче звати за њега. Убеђен сам да ће играти и борити се за себе и своју правду. Не знам да ли је истина када неко освоји нешто десет пута да мора да се стави биста, али сигурно је да ће ако то направи доказати да је стварно највећи. Пожелео бих му сву срећу овог света, да настави својим путем.

Канга и Бен тренутно наступају на Афичком купу нација, а тренер нашег тима им је пожелео много среће у овом такмичењу.

Надамо се да ће Канга и Бен одиграти доста добро Афрички куп нација. Када буду завршили видећемо да ли ће добити неколико дана одмора. Не верујем да ће изгубити на физичкој снази, али ће они сигурно осетити умор током ове полусезоне. Вероватно ће доћи до пада у неком тренутку, што се тиче форме. Причаћемо са њима, не желимо да причамо о томе да испадну раније, већ да догурају далеко са својим репрезентацијама које они цене и воле. Желимо им сву срећу, да стигну што даље у овом такмичењу, као и да буду здрави. Када заврше са својим обавезама имамо спремам програм за њих – закључио је Станковић.

Претходни текстЗвезда завршила тестирања
Следећи текстОдложена утакмица Марсељ – Црвена звезда