Утакмица године – Реми против Милана на Маракани

72

У години за нама смо уживали у бројним фудбалским окршајима. Црвено-бели су низали голове, победе и учинили је незаборавном за сваког Звездиног навијача, а као најзначајнију утакмицу у 2021. години путем гласања на нашој апликацији изабрали сте реми против италијанског Милана на стадиону “Рајко Митић”.

Фудбалери Црвене звезде су током 2021. године одиграли много важних мечева у оквиру домаћег шампионата, Купа Србије, квалификација за Лигу шампиона и Лиге Европе. Изабраници Дејана Станковића су забележили невероватне успехе освојивши дуплу круну на крају претходне сезоне, да би у актуелној такмичарској години обезбедили директан пласман у осмину финала Лиге Европе и на тај начин још једном направили историјски успех.

За меч године са 430 гласова је изабран дуел између Црвене звезде и Милана на стадиону “Рајко Митић” који је завршен са 2:2. Надахнути историјом и чувеним окршајима против италијанског представника, наши првотимци су изашли максимално мотивисани на терен. Дејан Станковић је сјајно припремио утакмицу, а наш тим је чак са играчем мање успео да у неким тренутцима надигра ривала. Захваљући головима Гелора Канге и Милана Павкова црвено-бели су изборили позитиван резултат пред реванш.

Други најзначајнији сусрет према избору навијача са 342 јесте утакмица против Браге у Португалу окончана резултатом 1:1. Иако наш тим није славио на том сусрету, мечу се придаје посебна симболика. Управо захваљујући поготку Александра Катаија са беле тачке и освојеним једним бодом, Звезда се као прва екипа у групи Ф Лиге Европе пласирала директно у осмину финала овог такмичења, што је највећи успех још након 1992. године.

На трећем месту са 326 гласова нашла се утакмица финала Купа Србије између Црвене зведе и Партизана, а трофеј је припао црвено-белима. Након драматичне пенал завршнице резултат је гласио 4:3. Прецизни са беле тачке су били Милан Родић, Никола Крстовић, Вељко Николић и Радован Панков, док је два пенала “прочитао” капитен Милан Борјан. Наш тим је освојио 11. дуплу круну и на тај начин потврдио своју невероватну форму коју су имали наши првотимци током целе минуле такмичарске године.

Дуел против португалске Браге на стадиону “Рајко Митић” се нашао на четвртом месту са 286 освојених гласова. Први меч у Лиги Европе и одмах победа, за велико славље свих навијача. Славадана је Брага головима Милана Родића и Александра Катаија, а црвено-бели су показали да су главни фаворити са прво место у групи Ф.

Голеада против Каирата заузела је пету позицију са 220 гласова од стране наших чланова. Виђено је много лепих голова и потеза те ноћи када је преко 20 хиљада малишана свим силама бодрило наше играче до нове убедљиве победе. Мрежу ривала су погађали Александар Катаи у два наврата, док су по једном погодили Луис Диони, Мирко Иванић и Филипо Фалко.

На шестом и седмом месту нашли су се дуели са Лудогорецом. Ове сезоне изабраници Дејана Станковића су два пута тријумфовали над бугарским представником у Лиги Европе. На шестој позицији са 106 гласова нашао се тријумф у Разграду и победа захваљујући пројектилу Гелора Канге. На последној позицији са 51 гласом по избору навијача, изгалсан је дуел на Маракани између ова два тима. Наш тим је славио са 1:0, а јунак меча био је Мирко Иванић.

Претходни текстТема дана | Припрема Звездине „Црвено-беле вечери“
Следећи текстМладеновић: Још једна успешна година