Резиме Омладинске школе – Четири јесење титуле

148

Омладинска школа Црвене звезде има укупно 13 такмичарских и четири базне селекције које наступају као Црвена звезда и Графичар. Учинак је такав да су четири наше селекције освојиле титулу јесењег првака, а и тај учинак би био далеко већи, да готово у свакој узрасној категорији не играмо са годину дана млађим фудбалерима, чиме се још једном ставља развој испред резултата.

Омладинци Црвене звезде су полусезону завршили на другом месту са 42 освојена бода из 15 мечеца (14 победа и пораз) и гол-разлику 50:14. Пулени Марка Неђића би сигурно били и јесењи прваци, али одиграли су два меча мање и освојили бод мање у односу на првопласираног на табели, тако да верујемо да ће померања на лествици бити већ на старту пролећног дела шампионата када се одиграју заостале утакмице против Војводине и Вождовца. Као први стрелац тима издвојио се Марко Стојановић који је постигао 7 погодака, док је 7 асистенција забележио Мирко Николашевић, који је најбољи креатор у тиму. Наравно, пажњу на себе су током јесени скретали Лековић, Радојевић, Бранковић, па и Маринковић и Лечић који су по узрасту кадети.

Омладинци Графичара које је током јесени са клупе предводио Милан Стегњајић полусезону су завршили на 11. месту са 21 бодом из 17 мечева (шест победа, три ремија и осам пораза) уз гол-разлику 25:39. Неко ко се потпуно издвојио је Матеја Бојовић са девет голова и пет асистенција. Ту су били и Глушчевић, Бековић, Рамовић, Брајић…

Млађи омладинци Црвене звезде које са клупе предводи Немања Јокић полусезону су завршили на четвртом месту са 30 освојених бодова из 14 мечева (10 победа и четири пораза) уз гол-разлику 54:21. Као најбољи стрелац са девет голова издвојио се Иван Никчевић, док је први креатор Борис Матић са седам асистенција.

Кадети Црвене звезде су јесењи шампиони, што и не чуди кад се узме у обзир да су деловали једноставно неприкосновено. Изабраници Слађана Николића су освојили 46 бодова из 17 мечева (15 победа, реми и пораз) уз гол-разлику 62:21. Први пратилац на табели има четири бода мање на табели, тако да су наши бисери у сјајној позицији пред почетак пролећног дела сезоне. Најбољи стрелац је Матеја Бубањ са 20 голова, а уједно и дели прво место најкреативнијег у тиму, с обзиром на то да су он и Јован Шљивић поделили 6 асистенција. Наравно, током јесени су се истицали Вукичевић, Радоњић, Мијатовић, Ђурић…

Кадети Графичара су јесењи део сезоне завршили на шестом месту уз освојених 26 бодова из 17 мечева ( седам победа, пет ремија и пет пораза) уз гол-разлику 32:20. У редовима тима Владимира Сандуловића издвојио се Стефан Видаковић са 10 голова, док је Новак Гојков поделио пет асистенција, а незамењиви су били Бајагић, Радовић, Радујко, Мајсторовић…

Млађи кадети Црвене звезде су полусезону завршили на другом месту са 46 бодова из 17 одиграних мечева (15 победа, реми и пораз), што је за пет мање од водећег на табели. Изабраници Уроша Урошевића су били веома ефикасни, о чему сведочи гол-разлика 96:10. Први стрелци екипе су Андрија Максимовић и Даворин Тошић са 15 постигнутих голова, а управо је Максимовић и најбољи асистент са учинком од 10. Такође, скретали су пажњу на себе Петровић, Катанић, Младеновић…

Млађи кадети Графичара које је током јесени предводио Лазар Јаничић су завршили на 10. месту, с обзиром на то да су освојили 22 бода из 17 мечева (шест победа, четири ремија и седам пораза). Гол- разлика гласи 37:30, а први стрелац тима је Стефан Гудељ са 8 голова, док је најбоље креирао Амар Брунчевић и забележио шест асистенција. Осим њих, незамењиви су били Познановић, Рамадани, Ђорђевић…

Пионири Црвене звезде су полусезону завршили на другом месту са 33 освојена бода из 13 одиграних мечева (11 победа и два пораза), што је за четири поена мање од водећег на табели. Гол разлика коју су забележили пулени Милорада Вилотића износи 54:10. Најбољи стрелац је Алекса Василић који је постигао 12 погодака, док је 10 асистенција уписао Урош Ђорђевић.

Пионири Графичара су полусезону завршили на четвртом месту, јер су освојили 27 бодова из 13 одиграних мечева (девет победа и четири пораза). Пулени Данила Тешића су забележили гол-разлику 35:24, а најбољи стрелац је Вук Бућковић са 6 голова, који уједно дели и позицију најбољег асистента са 6 пасова, са још тројицом саиграча – Стефан Петрењ, Павле Крстић и Саша Сторебра.

Млађи пионири Црвене звезде су суверени јесењи шампиони. Они су у групи А остварили 10 победа у исто толико мечева и са 30 освојених бодова иза себе оставили првог пратиоца на шест поена мање. Пулени Марка Петровића су забележили гол-разлику 60:5, а најбољи стрелац је Алекса Дамјановић са 17 голова док је први креатор Лука Зарић са 12 асистенција.

Млађи понири Графичара су такође јесењи шампиони, али групе Б. Они су остварили девет победа и реми, што је било довољно за 27 бодова и гол-разлику 31:1. Тиме су пулени Бојана Маћешића првог пратиоца на табели оставили са три бода мање на табели. Најбољи стрелац екипе је Лав Киш са 9 голова, док је Балша Паповић уписао 7 асистенција.

Петлићи Црвене звезде су такође јесењи шампиони, с обзиром на то да су у групи Б освојили 30 бодова из 11 одиграних мечева (10 победа и пораз). Пулени Милана Савковића су тиме на два бода оставили првог пратиоца на табели и забележили гол-разлику 58:7. Најбољи стрелци су Милан Видић и Филип Димитријевић са 11 голова, док је Павле Адамовић главни асистент са 6 пасова.

Петлићи Графичара су јесењи део сезоне завршили на другој позицији, јер су у групи А на 11 мечева освојили 23 бода (седам победа, два ремија и два пораза) и гол-разлику 20:8. У тиму Дејана Шиљковића се головима истакао Филип Вуковић, с обзиром да их има 6 на свом конту, док је најбољи асистент Константин Богавац са четири паса.

Такође, ту су и наша базна годишта која су током јесени освајала многобројне турнире, чиме су ученици Милана Миленковића (2010), Срђана Бугарског (2011), Славише Шуше (2012), Огњена Пурић (2013) и Ивана Гајића (2014) показали да је блистава будућност пред нама. Све ово указује на то да челни људи наше школе раде феноменалан посао, а то су: Драган Младеновић (директор), Никола Јелић (главни тренер), Владимир Цвјетићанин (координатор базе), Немања Бадњаревић (координатор за кондицију) и Бојан Јоргачевић (координатор за голмане).

Претходни текстИванић постигао најлепши гол у 2021. години
Следећи текстТема дана | Припрема Звездине „Црвено-беле вечери“