Иванић постигао најлепши гол у 2021. години

94

Много лепих голова постигли су фудбалери Црвене звезде током календарске 2021. године и остварили бројне тријумфе. Према избору наших навијача који су гласали путем црвено-беле апликације, за најлепши погодак у 2021. години изабран је гол Мирка Иванића против Лудогореца.

Изузетно су били ефикасни изабраници Дејана Станковића у свим такмичењима, а ми смо могли да видимо прегршт голова у противничким мрежама. Наступајући у домаћем шампионату, Купу Србије, као и Лиги Европе могли смо да се радујемо много пута када би неко од наших фудбалера био прецизан. У избор за гол године ушли су: Милан Павков на утакмици Црвена звезда – Милан (2:2), Ел Фарду Бен на утакмици Милан – Црвена звезда (1:1), Његош Петровић на утакмици Бачка – Црвена звезда (0:5), Гелор Канга на утакмици Лудогорец – Црвена звезда (0:1), Александар Катаи на утакмици Нови Пазар – Црвена звезда (0:4), Мирко Иванић на утакмици Црвена звезда – Лудогорец (1:0).

За најлепши погодак у 2021. години са чак 512 гласова изабран је погодак Мирка Иванића против бугарског представника Лудогореца. Гађао је унутрашњим делом стопала са 25 метара Иванић даљи угао противничког гола. Лопта је добила посебну путању и погодила саме ракље. Овај погодак креативног везног фудбалера је ушао у конкуренцију за најлепши гол групне фазе Лиге Европе.

На другом месту са 360 гласова нашао се гол Милана Павкова. Меч који је ушао у драматичну завршницу на стадиону “Рајко Митић” решио је високи центарфор нашег тима. Канга је извео сјајан ударац из угла на прву стативу, а Павков је доказао још једном своју доминацију у скок игри и главом усепо да пошаље лопту у мрежу иза леђа Донаруме.

Са 227 гласова трећа позиција припала је Гелору Канги за погодак против Лудогореца у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе. У другом полувремену након добре акције нашег тима, лопта је дошла до Канге који је снажним и веома прецизним ударцем погодио мрежу противника на заиста ефектан начин. Лопта је добила спољи фелш, а голман је парадом само додатно улепшао погодак. Управо на “Хувефарм” арени Канга је постигао свој први гол у црвено-белом дресу 2016. године.

Не четвртом месту са 108 гласова према избору навијача припало је Ел Фарду Бену за погодак против Милана на “Сан Сиру”. Искористио је репрезентативац Коморских острва одличан пас Иванића, а потом са ивице казненог простора јаким ударцем погодио малу мрежу противничког гола. Доказао је више пута Бен током своје каријере у црвено-белом дресу да може да погоди против великих европских тимова.

Погодак Његоша Петровића против Бачке на гостујућем терену у финишу претходне сезоне заузео је пету позицију са 60 гласова. Доказао је млади дефанзивни везни фудбалер да може да погоди гол са великих дистанца, а тако је и било на овом сусрету када је наш тим славио убедљиво са 5:0.

Последње, шесто место са 36 гласова припало је Александру Катаију за погодак против Новог Пазара. Звездин магико је погађао мрежу противника из прекида, а управо је био прецизан на овом сусрету из слободног ударца. Пребацио је живи зид, а лопта се од пречке одбила у гол, док је чувар мреже ривала био немоћан

Претходни текстТешка и заслужена победа у Сплиту
Следећи текстРезиме Омладинске школе – Четири јесење титуле