Иванић Звездин играч године

116

Ове године је традиционално одржано “Црвено-бело вече”, а због епидемиолошке ситуације није било класичне прославе већ је избор обављен у студију наше клупске телевизије. Том приликом додељене су награде за најбољег играча и најлепши гол године, као и за најбоље фудбалере по генерацијама из наше Омладинске школе.

Када је у питању титула најбољег играча у календарској 2021. години награда је припала Мирку Иванићу. Офанзивни везни фудбалер је постао један од лидера тима уживајући потпуно поверење стручног штаба на челу са Дејаном Станковићем. У претходној сезони био је најбољи стрелац наше Звезде, а у складу са тим додељена му је награда “Бора Костић” која се традиционално уручује најефикаснијем играчу на крају такмичарске године. Током јесењег дела шампионата фудбалер рођен у Бачком Јарку је наставио са својим сјајним партијама и на путу је да понови успехе на личном плану у односу на претходну сезону. Својим дриблизима, одличним прегледом игре, као и ефектним головима у великој мери је доприносио тријумфима нашег тима. Двадесетосмогодишњи играч је забележио 131 наступ у црвено-белом дресу, а уз то постигао 39 погодака и уписао 27 асистенција.

Најлепши погодак у години која се ближи крају постигао је управо фудбалер који је изабран за најбољег у 2021. години. Гол Мирка Иванића на стадиону “Рајко Митић” против бугарског представника Лудогореца у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе је заслужено проглашен и најлепшим. Пресекао је везни фудбалер лопту на средини терена, а потом прелепим шутем са 25 метара погодио саме ракље за велико славље наших навијача. Погодак Иванића је потом ушао у конкуренцију за најлепши гол групне фазе другог по јачини такмичења на Старом континенту.

Као и претходне године додељене су награде за најбоље фудбалере по генерацијама из наше Омладинске школе, а дечаци који су успели за нијансу да се издвоје у односу на своје вршњаке су:

1. Марко Лазетић (2004. годиште, нападач) – најбољи омладинац;
2. Матеја Бубањ (2005. годиште, нападач) – најбољи кадет;
3. Вељко Вукојевић (2006. годиште, крилни нападач) – најбољи млађи кадет;
4. Јован Миладиновић (2007. годиште, голман) – најбољи пионир;
5. Василије Костов (2008. годиште, нападач) – најбољи млађи пионир;

Претходни текстЦрвена звезда прва на ранг листи РСС
Следећи текстТерзић: Највећи успех у последњих 30 година, наставићемо да сањамо