Црвена звезда пала после продужетака

91

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Зенита 76-80 после продужетка, у мечу 18. кола Евролиге.

Црвена звезда – Зенит 76-80
(21-29, 21-15, 15-6, 12-19, 7-11)

Пред 7000 гледалаца најефикаснији код црвено белих био је Нејт Волтерс са 21 поеном. Сјајну утакмицу Американац није крунисао поготком за победу у регуларном делу утакмице, која је обиловала бројним узбуђењима и преокретима.

Црвено бели су сјајно кренули са 18-10, али су серијом 19-3 гости превођени Бероном који је одиграо изванредан меч и био најефикаснији у екипи Зенита са 25 поена преокренули меч.

Корак по корак, уз препознатљиву чврсту одбрану, црвено-бели који су сада на скору 7-11, стизали су ту предност, а онда дефанзивном клиником у трећој деоници у којој су свели одличну нападачку екипу на само 6 поена, прекоренули меч који су у другом полувремену обележиле тврде и чврсте одбране.

Код Црвене звезде, поред Волтерса, истакли су се Холинс са 15, Калинић са 13 и Лука Митровић са 11 поена.

Били Берон је убацио 25 поена (5/9 за три), док је Лојд уписао осам поена, свих осам у продужетку. Двоцифрен је био Џордан Мики са 13 поена.

Екипа Зенита која има скор 12-6 у продужетку је имала више умећа и стигла до победе на крају календарске 2021. године коју ће Црвена звезда памтити по бројним догађајима, три трофеја и борбом са ковидом и бројним повредама.

Тренер Дејан Радоњић: „Могли смо пре тог последњег шута да уведемо меч у бољу завршницу, промашили смо неке шутеве из добрих позиција. Лопта је остала код Волтерса, урадио је то што је урадио. Играли смо против једне од најбољих екипа у Евролиги и то веома ослабљени. Нису они случајно ту где јесу, одиграли су добру одбрану. Жао ми је што се није боље завшрило. Волтерс је био јако добар нападачки, био је расположен, није искористио пар неких зицера, тражили смо најбоље решење. Нису они чекали да виде шта ћемо ми да направимо. Могло је можда паметније, продором, да се тражи фаул, али није.”, закључио је Радоњић, који је додао да Добрић и Давидовац још увек нису одрадили тренинг са екипом због повреда.

Дворана: Александар Николић (Београд)
Судије: Олег Латишевс, Пјотр Пастусијак, Роберт Виклицки

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 21, Митровић 11, Лазић 2, Калинић 13, Холинс 15, Симоновић 2, Ивановић 2, Марковић, Вајт 1, Кузмић 9, Цирбес.

Зенит: Лојд 8, Карашев 5, Кулагин 3, Берон 25, Пушков 2, Кузминскас, Зубков 8, Појтрес 7, Понитка 5, Френкамп 4, Мики 13.

Већ 2.јануара црвено бели гостују екипи Сплита, а 06.01.2022. године у Београд стиже екипа Фенербахчеа.

Претходни текстТема дана | Звездине зимске припреме
Следећи текстЦрвена звезда прва на ранг листи РСС