Одлична Црвена звезда поражена у драматичној завршници

80

Кошаркаши Црвене звезде мтс пропустили су велику прилику да (потпуно заслужено) победе актуелног првака Европе екипу Ефеса пошто су у драматичној завршници поражени 84:83 у утакмици 17.кола Евролиге која је одиграна у Истанбулу.

У екипи Црвене звезде мтс Никола Калинић био је најефикаснији са 20 поена и пет асистенција, а двоцифрени су још били Лазић са 13, односно Волтерс са 12 поена.Екипу ЕФЕС-а предводили су Плајс са 23 и Мицић са 21.поеном (19 убацио у другом полувремену).

Евролига, 17. коло:
Ефес – Црвена звезда 84:83
(31:21, 12:25, 22:22, 19:15)

Судије: Р. Лотермозер, Е. Перес, Г. Ђованети
Дворана: “Синан Ердем”, Истанбул

По свему виђеном црвено бели су заслужили победу, али је Василије Мицић убацио два слободна бацања у последњој секунди и поставио коначан резултат.

Пре тога Никола Калинић који је био доминантна фигура на мечу при резултату 82:83 промашио је оба слободна бацања на 9 секунди пре краја, али су судије један контакт Марковића и Мицића оцениле као фаул и досудиле два пенала за домаћина.

До тог тренутка Црвена звезда је осим прве четвртине играла врхунску кошарку, носила се са тимом који је актуелни првак и који је ушао у форму након слабијег старта сезоне, али је у завршници поклекла и испустила велике бодове и победу.

У првом полувремену виђене су потпуно две различите четвртине, прва је припала Ефесу на крилима Родрика Бобое који је убацио 10 поена, али је Црвена звезда серијом 9-0 ухватила прикључак у другој и повела по први пут на мечу. Ту предност која је на полувремену износила плус 3, увећавали су у другом полувремену до максималних плус 9 на погон вечерас одличних Каинића и Лазаревића, али су на већ описан начин, и поенима Мицића (6 везаних у самом финишу) кошаркаши ЕФЕСа стигли до можда и незаслужене победе у Истанбулу.

Црвена звезда: Лазаревић 7, Волтерс 12 и по 5ск и ас, Митровић 4, Лазић 13, Калинић 20, Холинс 5, Симоновић, Ивановић 9, Марковић, Вајт 6, Кузмић 7 и 11ск, Цирбес;

Екипа Црвене звезде мтс враћа се у Београду у четвртак у поподневним часовима, а нареди меч Евролиге игра 30.12 у Београду (хала Александар Николић) против Зенита.

Претходни текстПораз црвено-белих у Букурешту
Следећи текстКрај европске сезоне