Звезда први финалиста Купа Србије

79

Уб – Црвена звезда 1:3 (18:25, 25:21, 16:25, 14:25)

Црвена звезда је у финалу Купа Србије. Црвено-беле одбојкашице су и у реванш мечу полуфинала националног Купа биле боље од актуелног шампиона, екипе Уба, поново славиле 3:1 и добиле прилику да се боре за први трофеј у сезони.

После почетног „испитивања снага“ у коме су се екипе смењивале у вођству, Црвена звезда се код резултата 8:7 одвојила најпре на три поена, а онда ангажованом игром ту разлику повећала до коначних +7 за вођство 1:0 у сетовима.

У другом периоду мањи пат у игри Звезде домаће су искористиле и одвојиле се на 12:8. Црвено-беле су стигле до изједначења 14:14 и играло се поен за поен док домаћи тим није направио нову серију 5:0, преломио резултат и изједначио у сетовима на 1:1.

Трећи период боље су отвориле одбојкашице Уба. До средине сета биле у предности која се кретала до +3 и то је било све од актуених шампионки. Врло брзо се ушло у „егал меч“, а онда се покренула „Звездина машинерија“ и од 15:15 стигла до 25:16 и вођства 2:1 у сетовима.

У четвртом, испоставило се последњем сету, на терену је постојао само један тим – Црвена звезда. Изабранице тренера Владисављева су перфектно одиграле последњи период. Од старта су наметнуле свој ритам и лагано повећавале предност која је средином сета износила до 5 поена. Одлучном игром до краха периода црвено-беле су стигле до коначних +9, победе 3:1 у сетовима и пласмана у прво финале у сезони.

По завршетку меча Александар Владисављев није крио задовољство због пласмана у финале.

Велики успех за наш клуб, за наш тим. Пласман у финале Купа Србије после доста тешке утакмице, пре свега психолошки. Одлична игра и победа на Убу над актуелним шампионом Србије, учесником групне фазе Лиге шампиона – у даху је коментарисао Владисављев.

Стратег Звезде се, потом, осврнуо на игру свог тима.

Презадовољан сам како су девојке играле. Ми смо, по старом обичају, опхрвани повредама и болестима, али девојке су дале 120% својих могућности. Веома су добро играле, држале утакмицу под контролом, од првог поена. Нешто мало проблема смо имали у другом сету, али врло брзо смо све то вратили на место и одузели сваку наду домаћину да може преко нас до финала Купа.

Владисављев је на крају још једном истакао да је ово велики успех тима који води.

Честитке, пре свега, играчицама, потом мом Стручном штабу, али честитке и свим људима у клубу. Много смо желели финале, много смо се трудили да дођемо до њега и жеља нам се испунила. Ту се наш задатак не завршава. Почетком марта ћемо урадити све да донесемо трофеј у витрине Црвене звезде – нагласио је Владисављев.

Име ривала у финалу Купа Србије, које ће се играти на пролеће, Црвена звезда ће сазнати за седам дана кад је на програну реванш меч између Железничара и ТЕНТ-а. Први сусрет завршен је победом Железничара 3:0.

Управни одбор честитао пласман у финале

Пласман у финале Купа Србије одбојкашицама Црвене звезде први су из Управе клуба честитали Сања Малагурски, Никола Росић, Милан Вујко, Драган Марковић и Саша Жигић.

“Фантастичном игром и у реванш мечу полуфинала Купа Србије и другом победом против екипе Уба још једном сте показале како се бори за црвено-беле боје. Залагањем на терену дале сте пример пожртвованости, јединства и снаге који увек требају да одликују нашу екипу. Још једном честитамо пласман у финале и предстојећу борбу за први трофеј у сезони.”

Милан Вујко, члан УО ОК Црвена звезда посебно се захвалио навијачима који су уз одбојкашке тимове Црвене зведе не само на Бањици, већ и на гостовањима, и који својим бодрењем дају “ветар у леђа” и прави су “седми играч” тима.

Претходни текстВојводина – Црвена звезда Грундфос 33:24 (16:11)
Следећи текстЈуг успешнији од Црвене звезде у петој рунди Лиге шампиона