Барселона се извукла у гротлу Пионира

71

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су од Барселоне 76:69 у Београду у мечу 15. кола Евролиге.

У крцатом Пионир пред 7000 гледалаца и присутво најбољег тенисера свих времена и великог навијача црвено белих Новака Ђоковића, Црвена звезда је одиграла храбру, мушку утакмицу у којој је недостајало мало среће да наш тим дође до великог скалпа!

Евролига, 15. коло
Црвена звезда – Барселона 69:76
Хала: “Александар Николић”
Судије: Кармело Патернико, Гитис Вилијус, Елијас Коромилас

Црвена звезда је осим лошег почетка утакмице била потпуно равноправан ривал у већем делу меча, и били близу потпуног преокрета иако је Барселона након сјајне шутерске деонице у трећој четвртини водила са 12 поена предности.

Корак по корак, уз велику подршку и енергију са трибина, Црвена звезда је корак по корак прилазила Барселони, а

На минут и по пре краја, играло се на један посед, Црвена звезда је јурила заостатак и имала чак шут за изједначење, али су Остин Холинс, па Никола Калинић и Стефан Марковић промашеним тројкама испустили да донесу велику драму.

Велика утакмица Црвене звезде која није награђена бодовима, и на којој тренер Дејан Радоњић није имао у саставу Вајта, док се Добрић који је био у протоколу није напао на паркету након болести.

Најефикаснији на мечу били су Никола Калинић и Лука Митровић са по 15 поена, док је Нејт Волтерс додао 11.

Код гостију Најџел Хејс-Дејвис је имао 14, Сертач Шанли и Роланд Шмитс по 11, а 10 је дао Никола Миротић, уз осам скокова.

Црвена звезда: Лазаревић, Волтерс 11, Давидовац 8, Митровић 15, Лазић, Калинић 15, Добрић, Холинс 2, Ивановић 4, Марковић 8, Кузмић 4 (8ск), Цирбес 2. Тренер: Дејан Радоњић.

Барселона: Дејвис 6, Ексум, Шанли 11, Мартинес 6, Хејс-Дејвис 14 (8ск), Ориола 2, Лапровитола 6, Кјурик 8, Јокубаитис 2, Миротић 10 (7ск), Каиседо. Тренер: Шарунас Јасикевичијус.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Честитке Барселони на победи. Лоше смо почели меч на оба краја, правили бројне грешке… Доносили лоше одлуке у одбрани и нападу. Након тога је било боље, а онда су они у трећем кварталу играли јако добро. На крају смо имали прилику да победимо, направимо изненађење, али смо промашили неколико шутева за три поена, а они их погодили. Промашили смо и неколико пенала, док су они били прецизни. На крају су победили”, рекао је Дејан Радоњић на конференцији за медије и онда одговорио на питање о лошим процентима шута за три поена и са линије слободних бацања (3/20 за три), (18/27 – слободна бацања, 66,7 одсто).

Анализирајући те податке, нормално да треба рећи да би са бољим процентима имали много веће шансе да савладамо велику екипу као што је Барселона. Било је ту и других грешака. Било је и пуно добрих ствари, борили смо се, нисмо се предавали. Они су имали и контролу утакмице, а ми смо то издржали и дошли у позицију да играмо завршницу у којој смо имали шансу да направимо изненађење. Међутим, они су у тим тренуцима погађали, било је и грешака и бонус пенала које смо могли да избегнемо, које су они искористили. Могло је да буде и другачије. Могли смо да шутнемо тројку и док је била мања разлика. Шта је ту је, Барселона је победила – рекао је тренер црвено-белих.

Већ за три дана играју нову утакмицу, гост нашег тима је минхенски Бајерн, меч се игра у хали Александар Николић.

Претходни текстТема дана | Звездина акција чишћења снега на Маракани
Следећи текстДве титуле и сребро за Марка Ђокића