Ватерполисти бране трофеј на Фајнал фору Купа

100

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Шабац у четвртфиналу Купа Србије 12:7 и пласирали се на Фајнал фор, где ће бранити трофеј освојен протекле године на 25.мају.

Црвено-бели су у Шапцу наступили без капитена Вукићевића, али су успели да преброде тешко гостовање на Сави. У првом периоду игре Шабац је имао прикључак, а Звезда је пресудну разлику стекла у другом кварталу и на полувремену водила 4:7.

У трећој четвртини је победник одлучен, Мишовић није савладан, а на другој страни су његови саиграчи креирали +6, (4:10). Црвена звезда је имала и максималних седам голова разлике у последњој четвртини, а Шапчани су до краја меча успели да смање минус до коначних 7:12.

Најефикаснији са три гола био је Богдан Ђурђић, два пута су погађали Стефан Пјешивац и Петар Смиљевић.

Пласман на Фајнал фор који ће се одиграти крајем месеца и године обезбедили су Партизан, Раднички из Крагујевца и Нови Београд.

Црвену звезду очекује још један дуел у Шапцу, наредног викенда, за крај јесењег дела Суперлиге, али ће пре доласка на Саву дочекати Југ на Дунаву, у среду на 25.мају у оквиру 5.кола Лиге шампиона.

ШАБАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 7:12 (2:2, 2:5, 0:3, 3:2)
Шабац, базен: „Градски“. Судије: Раковић и Виријевић. Искључења: Шабац 14, Црвена звезда 11. Петерци: Шабац 1 (1).

ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Марковић 1, Репановић 1, Копцев 2, Васовић 1, Митровић, Мараш, Тубић, Шулц, Стојановић 2, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић. Тренер: Личанин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Ђурђић 3, Марковић, Суботић 1, Милојевић, Пјешивац 2, Басара 1, Рађен, Тртовић 1, Гардашевић, Радовић 1, Ивановић, Смиљевић 2. Тренер: Александар Филиповић

Претходни текстЧудо над чудима Црвене звезде у Новом Месту!
Следећи текстЗвездиних 11/11, декласиран и Радивој Кораћ