Звездин историјски успех

54
Црвена звезда је ремијем против Браге (1:1) успела да обезбеди прво место у групи Ф и тако директно прође у осмину финала Лиге Европе, што је успех који наш клуб до сада није успео да оствари.
Наш клуб већ пету годину у низу прави резултате који су за понос. У Србији смо суверено најбољи тим и корачамо ка петој узастопној титули првака, док у Европи константно правимо резултате који доносе бодове нашем фудбалу, али и подсећају све оне заборавне шта је Црвена звезда на Старом континенту.
У веома уједначеној групи, Црвена звезда је са 11 бодова и гол-разликом 6:4 успела да заузме прво место, испред Браге (10), Мидтјиланда (9) и Лудогореца (2). Нови формат такмичења Лиге Европе донео је правило по ком првопласирани у групи директно иде у осмину финала, другопласирани иде у доигравање са трећепласираним из групне фазе Лиге шампиона, док трећепласирани такмичење наставља у Лиги конференција.
Тако да, име наредног противника у Европи ћемо сазнати тек 25. фебруара. Када се узме у обзир да је у претходна два европска пролећа наш клуб такмичење завршавао у фебруару, све ово указује на то да Црвена звезда даље у Европи није догурала пуних 29 година, још од сезоне 1991/92 када смо бранили титулу првака Старог континента. Такође, у претходна два европска пролећа, такмичење смо завршавали у шеснаестини финала Лиге Европе, па је успех већ надмашен.
С тога, може се слободно констатовати да је ово највећи успех Црвене звезде у Европи још од 1991. године. Најбоља ствар у свему је та да све ово још траје и да ћемо на пролеће имати прилику да пишемо нове странице историје.
Претходни текстБесплатно на Радник уз шал
Следећи текстИванић постигао најлепши гол у новембру