8. децембар – за памћење свих Звездаша

98

Црвена звезда је пре тачно 30 година постала светски шампион тако што је у Токију савладала Коло Коло резултаотм 3:0, а у нашем клубу је сада већ традиционално обележен 8. децембар.

Сви звездаши се са поносом сећају и уздигнуте главе говоре о 8. децембру 1991. године када се Звезда попела на светски трон, а у клубу се традиционално сваке године обележава тај датум. Сада је то учињено нешто другачије у односу на раније, с обзиром на то да се екипа запутила у Португал на утакмицу шестог кола групне фазе Лиге Европе у ком ће Црвена звезда одмерити снаге са Брагом. Ипак, то се не заборавља и биће обележавано до даљњег, о чему говори и трећа Звездина звезда – Драган Џајић.

То је успех којим ћемо се заувек поносити и који никада нећемо заборавити. Црвена звезда је урадила нешто што ником на овим просторима није пошло за руком и управо због тога је наш клуб највећи у овом делу Европе – без дилеме. Због тога, увек ћемо обележавати дан када смо постали прваци света на најбољи могући начин у датом тренутку, јер то је нешто чиме ће се и будуће генерације звездаша поносити, а ми дуго сећати. И баш због тога, треба чувати сећања, говорити о њима и обележавати све то на најбољи могући начин како би и они који то нису доживели, постали свесни величине тог успеха – закључио је Џајић.

Певала је тад цела планета, да је наша Звезда првак света!

Претходни текстСписак путника за Португал
Следећи текстЦрвена звезда дочекује Олимпијакос (четвртак, 19)