Звездини бисери – Кадети победом до јесење титуле

65

Талентовани играчи који стасавају у црвено-белој Омладинској школи су одиграли пет такмичарских првенствених мечева и забележили укупно четири победе. Један од најзначајнијих тријумфа остварили су кадети Црвене звезде који су са нова три бода „оверили“ лидерску позицију на табели и освојили титулу првака када је у питању јесењи део сезоне.

Јуниори Црвене звезде су савладали екипу ИМТ-а резултатом 2:1 у оквиру 17. кола Омладинске лиге Србије. На клупи је тренерски деби имао млади стручњак Петар Петровић, а наши бисери су дали последњи атом снаге како би доскорашњи помоћник Марка Неђића дуго памтио овај меч. Наш тим је повео сјајним голом Стефана Пиргића на још лепшу асистенцију Луке Бошковића, а потом је ривал изјендачио резултат на самом старту другог дела игре. У правој трилер завршници у потпуног хероја израстао дефанзивац Стефан Мелентијевић погодивши мрежу противника у 90. минуту меча. Омладинци Графичара су изгубили од Земуна 2:1 на теренима наше Омладинске школе у оквиру 17. кола националног шампионата. Упркос већој теренској иницијативи изабраници Милана Стегњајића нису успели да изборе позитиван резултат. Једини погодак за наш тим постигао је Матеја Бојовић прелепим ударцем са дистанце.

ТАБЕЛА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 17. КОЛО:

1.Партизан, 43 бода, гол разлика 40:13

2.Црвена звезда, 39 бодова, гол разлика 46:14

3.ТСЦ, 28 бодова, гол разлика 32:29

——

11.Графичар, 21 бод, гол разлика 25:39

СТРЕЛЦИ: Матеја Бојовић (9 голова, Графичар), Марко Лазетић, Марко Ћурић, Марко Стојановић, Мирко Николашевић, Александар Кахвић (4 гола, Црвена звезда).

Кадетска селекција Црвене звезде савладала је екипу Аде у оквиру 17. кола првенства резултатом 2:0 и на прави начин завршила полусезону. На овом сусрету су се у стрелце уписали Јован Шљивић и Јован Мијатовић, а наши бисери су и званично постали јесењи шампиони Кадетске лиге Србије са 46 освојених бодова, четири више од првог пратиоца на табели. Кадетска селекција Графичара славила је против екипе Земуна резултатом 2:1 у оквиру 17. кола првенства, чиме су и Графоси спустили завесу на јесењи део сезоне. Пулени Владимира Сандуловића били су бољи ривал током целог меча, а онда и заслужено освојили важна три бода. Победу је нашим бисерима донео двојац новајлија – Милан Николић и Никола Милојковић.

ТАБЕЛА КАДЕТСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 17. КОЛО:

1.Црвена звезда, 46 бодова, гол разлика 62:21

2.Партизан, 42 бода, гол разлика 57:18

3.Војводина, 41 бодова, гол разлика 55:11

—–

6.Графичар, 26 бодова, гол разлика 32:20

СТРЕЛЦИ: Матеја Бубањ (19 голова, Црвена звезда), Стефан Видаковић (10 голова, Графичар), Стефан Миладиновић, Јован Шљивић (7 голова, Црвена звезда), Стефан Радујко (5 голова, Графичар).

Млађи омладинци Црвене звезде савладали су екипу 011 на гостовању резултатом 1:4. На мечу заосталог седмог кола убедљиви су били изабраници Немање Јокића, а посебно мотивисан био је Михајло Милосавић који је двапут погодио мрежу ривала. У стрелце су се уписали још и Павле Огњеновић и Борис Матић.

Фудбалери Звездине филијале Графичар су савладали прошлогодишњег суперлигаша, екипу Рада на домаћем терену резултатом 3:1. Марко Неђић је после ремија у првом мечу у којем је водио популарне Графосе стигао и до прве победе на клупи нашег развојног тима. Одлично су изгледали на терену изабраници Марка Неђића, били бољи ривал и заслужено славили. У листу стрелаца за наш тим су се уписали Дејан Видић, Никола Стајић и Јован Митуљикић.

ТАБЕЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 21. КОЛО:

1.Инђија, 46 бодова, гол разлика 38:18

2. Младост НС, 41 бод, гол разлика 24:13

3. Јавор, 36 бодова, гол разлика 29:15

——

14. Графичар, 20 бодова, гол разлика 29:35

Претходни текстПочиње продаја карата за Олимпијакос, Барселону и Бајерн
Следећи текстПлус 55 јуниора у победи против Лесковчана