Црвена звезда боља од Цибоне

52

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су нови тријумф у АБА лиги и задржали прву позицију на табели након 10 одиграних кола. Црвено-бели су дочекали Цибону у дворани ”Александар Николић” и славили резултатом 86:72.

Гости из Загреба су били силно мотивисани да се докажу, али је квалитет био на страни црвено-белих који су прилично рутински уписали нови вредан тријумф. Потпуну контролу меча изабраници Дејана Радоњића решили су почетком последње четвртине свако питање победника и то серијом 11:4 којом су дошли до великих +16 (74:58).

Требало би истаћи да је у увертири утакмице одржан минут ћутања за преминулог бившег играча Црвене звезде мтс и Стевана Јеловца који нас је у недељу прерано напустио. Публика у дворани ”Александар Николић” опростила се како и доликује од Јеловца који ће заувек остати у нашим срцима као врхунски играч сјајног карактера.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде билу су имењаци Никола Калинић и Ивановић који су постигли по 15 поена. Пратио их је Остин Холинс са 13, док је Огњен Добрић убацио 12.

Црвена звезда је одлично започела утакмицу и пре свега чврстом игром у одбрани контролисала ритам. Цибона три минута није могла до коша и црвено-бели су повели 5:0. Предност је и расла и до 8:2 након поена Луке Митровића уз фаул. Ипак, Звезда није налазила препознатљив ритам у нападу и то је гост знао да искористи. Серијом 10:0 преузео је вођство (8:12). Предност је Цибона задржала и до краја прве четвртине (15:17).

Црвено-бели су полако палили све моторе. Добро опробани рецепт, добра одбрана је била кључна за игру у транзицији која је уследила. Серија је била фуриозна, 14:0 и након тројке Остина Холинса и флоутера капитена Лазића Црвена звезда је стекла 12 поена предности (33:21).

Предност је сачувана без већих проблема до полувремена, а разлика је могла да буде и већа да је Огњен Добрић био стотинку бржи при постизању поена тик након звука сирене (40:31).

Наставак игре је почео тројком Холинса, али Црвена звезда није проналазила нападачки ритам из друге четвртине. Цибона је пришла на само три поена заостатка, али је Никола Калинић погодио важан шут за три (46:40). Уследили су поени Марковића па нова тројка Калинића из полуконтре и Црвена звезда је поново стекла девет поена предности (51:42).

На нешто више од 12 секунди пре краја виђена је можда и најлепша акција на утакмици коју је Холинс завршио новом тројком и црвено-бели су стекли 12 поена предности (60:48). Чинило се да преузимају потпуну контролу над утакмицом.

Последњи период игре кренуо је серијом црвено-белих 11:4, а поени Николе Калинића уз фаул донели су изабраницима тренера Радоњића великих 16 поена предности на шест минута пре краја (74:58).

Црвена звезда мтс – Цибона 86:72 (15:17, 25:14, 23:23, 23:18)

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 8, Давидовац 7, Митровић 7, Лазић 2, Калинић 15, Добрић 12, Холинс 13, Ивановић 15, Марковић 3, Кузмић 4, Цирбес.

Дејан Радоњић, Црвена звезда мтс:

Одиграли смо утакмицу са доста добрим периодима у оба правца, али исто тако и са периодима са пуно грешака који нас нису коштали неизвесније утакмице. Контролисали смо разлику и успели смо да дођемо до нове победе. У ситуацији када се догодио трагичан догађај, тешко је причати о утакмици. Искрено саучешће породици младог човека, нашег бившег играча и репрезентативца Србије

Анализирајући шта се све догађало у Евролиги од почетка сезоне, нема лаких утакмица ни код куће ни на страни. Олимпијакос је показао да се ради о једном од најбољих тимова Евролиге и налазе се у тренутку када су можда и у најбољој форми од почетка сезоне. Гледати нешто пуно у напред мислим да није паметно.

Ерон Вајт је ушао у тренажни процес по плану и програму и превентивно је одлучено да данас не буде у тиму.

Претходни текстТема дана | Звезда обележила Међународни дан особа са инвалидитетом
Следећи текстДесет медаља за црвено-беле на међународном турниру „Победник“