Тренер Вуковић о Еврокупу, Валенсији и предстојећем дербију

117

Кошаркашице Црвене звезде мтс оствариле су пласман у плеј-оф фазу Еврокупа, као једна од четири најбоље трећепласиране екипе у својој конференцији. Противник међу 32 екипе биће актуелни освајач трофеја Еврокупа и вицешампион Шпаније, Валенсија.

Шпански представник, наследник чувене екипе Рос Касерес, један је од три клуба који је групну фазу завршио са свим победама, уз француски Бурж и Мерсин, и као другопласирани тим у укупном скору иза Буржа за противника добио наш клуб.

Црвено-беле очекује дуел против екипе која у својим редовима има четири репрезентативке Шпаније, репрезентативку Аустралије и чланицу Њујорк Либертија, репрезентативку Немачке са WNBA искуством, као и прекаљену Американку Селест Трен Дејвис (36). Први меч је на програму 15.децембра у Београду, реванш седам дана касније у дворани „Ла Фонтета“.

Тренер Црвене звезде мтс Драган Вуковић свестан је квалитета и јачине Валенсије, али и шта представљају утакмице против таквог противника за наш тим, у овом тренутку.

– С обзиром на то да смо се провукли, на „мала врата“ смо ушли у плеј-оф, нисмо ни могли да очекујемо лакшег противника. Добили смо првака Еврокупа, Валенсија је дефинитивно најјача екипа, уз Бурж и Мерсин, евролигашки тимови. Мислим да смо проласком у плеј-оф остварили успех јер нам је ово прво учешће после дугог периода, као што смо више пута и рекли, нови смо у Еврокупу. Играње против таквог противника као што је Валенсија ће бити само по себи додатан плус. Што се тиче резултата на нама је да уђемо у двомеч концентрисани и опуштени, да покажемо шта знамо, као и до сада, и дамо све од себе, истакао је тренер црвено-белих а затим анализирао групну фазу Еврокупа.

– Завршили смо учешће у тешкој групи, мислим да је била једна од најтежих у Еврокупу. Две екипе које су биле испред нас и против којих смо играли добро су веома квалитетни састави. Показали смо да можемо да парирамо, посебно против Надеждекоја је један од фаворита уз три поменуте екипе које су без пораза завршиле групну фазу. То нам је и донело пролаз, пласман у плеј-оф са две победе, јер нас нико није надиграо и победио високом разликом. У таквим утакмицама се учи и стиче искуство. Олимпијакос и Надежда су екипе врхунског квалитета, учесници Евролиге, и мислим да ће у наредном периоду то и показати и остварити добар резултат у Еврокупу.

Пре дуела са Валенсијом Црвену звезду очекују обавезе у домаћем шампионату. У недељу од 18.30 у“Баскет Ситију“ на програму је први дерби у сезони у оквиру 10.кола ЖКЛС. Црвена звезда са максималним учинком и скором 9/0 дочекује црно-беле које са скором 7/2 деле другу позицију.

– Дерби као дерби, другачија утакмица од осталих. Ми смо се одмах окренули утакмици и започели припрему у среду увече после Бидгошча. Спремни смо, то су утакмице које увек носе посебну драж, без обзира на тренутно стање на табели и екипе, ко ће изаћи на терен и остала размишљања, увек се иде на победу.

Претходни текстВетар у леђа за домаће пехаре
Следећи текстЗвездаши питају | Зоран Поповић