Звездаши прикупили више од 100 јединица крви

57

Данас је у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ од 10 до 18 часова одржан први дан акције „Црвено-бела крв“ и то 23. пут. Овога пута акција се одржава у многим градовима Србије, као и Републике Српске, а звездаши су се поново одазвали у великом броју. Током данашњег дана у просторија нашег стадиона је прикупљено више од 100 јединица крви.

Акција добровољног давања крви на „Маракани“ је званично одржана 23. пут, с тим што су сада навијачи могли да покажу хуманост на делу широм Србије и Републике Српске. Када је у питању наша земља навијачи ће бити у прилици да дају крв у Нишу, Врању, Ужицу, Бору, Зрењанину и Петровцу на Млави, а када је реч о Републици Српској, навијачи су ово хумано дело могли да учине у Приједору, Градишки, Бањалуки, Теслићу, Добоју, Брчку, Бијељини, Зворнику, Вишеграду, Сарајеву, Фочи, Невесињу и Требињу.

Сви заљубљеници у црвено-беле боје су имали прилику да управо у овим градовима, као и на стадиону „Рајко Митић“ добровољну дају крв за оне којима је то најпотребније. Наш клуб је још једном показао да увек учествује у добротворним акцијама, као и своју велику одговорност према друштву. С обзиром на то да се акција одржава уочи меча између Црвене звезде и Вождовца у оквиру заостале утакмице 10. кола Суперлиге Србије навијачи су искористили прилику да дођу у великом броју, а клуб је одлучио да свим даваоцима крви поклони поклони улазницу за овај дуел, као и црвено-белу мајицу.

Акција „Црвено-бела крв“ у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије се наставља већ сутра, 2. децембра од 10 до 18 часова на нашем стадиону и свим набројаним градовима, а званичан податак колико је укупно прикупљено јединица крви биће објављан сутра по завршетку акције. Верујемо да ће се навијачи одазвати у још већем броју и још једном показати да имају велико, хумано срце!

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали у Русију
Следећи текстЦрвена звезда – Вождовац 1:0 (1:0)