Црвена звезда – Вождовац 1:0 (1:0)

57

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Вождовца резултатом 1:0 у оквиру заосталог меча 10. кола Суперлиге. Једини стрелац за наш клуб био је Мирко Иванић у 11. минуту утакмице, после центаршута Катаија из корнера.

Црвена звезда – Вождовац 1:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић”, Београд.

Гледалаца: 7016.

Судија: Момчило Марковић.

Стрелац: Иванић у 11. минуту.

Жути картон: Миловић (Вождовац).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 76. Гајић), Панков, Ераковић, Родић, Петровић (од 65. Крстичић), Срнић, Катаи (од 76. Вукановић), Иванић, Бен (од 46. Фалко), Лазетић (од 56. Павков).

Резерве: Гордић, Гајић, Дегенек, Крстичић, Станић, Фалко, Вукановић, Павков.

Вождовац: Прековић, Миловић, Ласицкас (од 81. Мијаиловић), Пантовић, Вујновић (од 81. Стоисављевић), Ајдиновић (од 60. Милосављевић), Милојевић (од 60. Станисављевић), Пуртић, Кеита (од 60. Машовић), Ивезић, Хајдин.

Резерве: Крунић, Богдановић, Милосављевић, Стојчев, Станисављевић, Перошевић, Мијаиловић, Цветковић, Стоисављевић, Јараковић, Машовић.

Стигли су фудбалери нашег тима до вођства у 11. минуту. Центрирао је Катаи из угла, а највиши у скоку био Мирко Иванић и главом матирао Прековића. И након поготка, изабраници Дејана Станковића су наставили да атакују на гол противника, а прилику да затресе мрежу у 16. минуту имао је Катаи. Након “одбијанца”, лопта је стигла до асистента код првог гола, који је са двадесетак метара упутио оштар шут у десну страну гола, али је голман гостију крајњим напорима успео да одбрани.

У 25. минуту, прилику да се упише у листу стрелаца имао је и млади Лазетић. Звездин “бонус” је одлично пробио по левом боку и сјајним дриблингом изборио позицију са ивице петерца и “пуцао” али је одбрана блокирала његов шут и спречила промену резултата. Опет се талентовани Лазетић нашао у прилици у 31. минуту, али је мало недостајало да се резултат промени. Катаи је поново показао своје фудбалске способности и сјајним дриблинзима пробио по левом боку и послао оштар пас у петерац, а снажном центарфору наше екипе центиметри су недостајали да стигне до лопте и погоди.

Прва прилика у наставку игре виђена је у 50. минуту. Поново се Катаи нашао у улози асистента, а шансу да погоди имао је још једном млади бисер нашег клуба – Лазетић. Након одличне лопте Катаија, момак рођен 2004. године избио је пред гол гостију, и након дриблинга шутирао, али је чувар мреже успео да спречи да лопта заврши у голу. Само шест минута касније, и Катаи је опробао ударац. Након грешке одбрамбене линије гостију, лопта је стигла до искусног фудбалера, који је након дриблинга “опалио” десном ногом, али је био непрецизан.

У 60. минуту у замењеним улогама нашли су се стрелац и асистент код првог гола. Иванић је пробио по левом боку и послао пас у шеснаестерац, а усамљен је био Катаи, који је са око десет метара шутирао, али је голман гостију био концентрисан. Већ у наредном нападу, и Павков је био у прилици да се упише у стрелце. Сјајно је скочио искусни нападач након центаршута Катаија и главом гађао ближи угао, али је Прековић ухватио лопту и спречио промену резултата.

У 70. минуту виђено је ново узбуђење. Фалко је сјајним дриблинзима “избацио” два фудбалера гостију и “упослио” Катаија, који је са ивице казненог простора гађао даљи угао, али је лопта “прозујала” близу десне стативе. Могао је и Ераковић да промени резултат, када је, након гужве у шеснаестерцу противника шутирао главом, али је лопта завршила поред десне стативе. Прилику да стави тачку на меч имао је Фалко у 78. минуту када је са неколико метара пребацио гол. После тога су мирно меч крају привели фудбалери нашег тима и освојили нова три бода.

Претходни текстЗвездаши прикупили више од 100 јединица крви
Следећи текстСтанковић: Пишемо три бода