У сусрет противнику – Вождовац

49

Фудбалери Црвене звезде дочекаће екипу Вождовца на стадиону „Рајко Митић“ сутра од 18 часова и 30 минута у оквиру заостале уктамице 10. кола Суперлиге Србије. Играчи Дејана Станковића ће покушати да освоје нова три бода, након што су у претходној рунди првенства савладали екипу Спартака из Суботице са 3:0 на Маракани.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада је Црвена звезда одиграла 23 првенствене утакмице против Вождовца, а позитиван скор је на нашој страни. Укупно је наш тим тријумфовао на 19 сусрета, једном смо одиграли нерешено, док су четири пута тријумфовали популарни „Змајеви“, уз гол разлику 51:16 у корист Звезде. Први дуел ове две екипе одиграле су 22. фебруара 1950. године када је наш тим победио са 6:0.

Наш тим није изгубио меч против Вождовца као домаћин, док смо у гостима забележили осам победа и три пораза. Занимљивост је да се никад нисмо састали у купу са Вождовцем, а одиграли смо и шест пријатељских утакмица. Од тога тријумфовали смо у пет, а савладани смо само једном, уз гол разлику 27:5. Најубедљивија победа Звезде десила се 24.10.1951. године када смо савладали Вождовац у пријатељском мечу са 11:1.

Последњи пут Црвена звезда и Вождовац су се састали прошле сезоне на „Крову“, тачније 15. марта, у оквиру 27. кола Суперлиге Србије. Славили су фудбалери Дејана Станковича са 4:1, а голове за наш тим постигли су Мирко Иванић, Ел Фарду Бен, Жељко Гаврић и Алекса Вукановић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за дуел између Црвене звезде и Вождовца су доступне онлине и можете их набавити на линку: хттпс://црвеназвезда.итицкет.рс/. Сви навијачи који су купили карту онлајн за први термин утакмице која је требала да се одигра 23. септембра 2021, моћи ће са том картом да уђу на стадион. Продаја на благајнама биће у уторак од 10 до 18 часова и у среду од 10 сати до почетка меча, а цене су следеће:

Север: 300,00
Исток: 400,00
Запад: 500,00
ВИП Запад: 1000,00
Вип 1: 2000,00
Вип 2: 2000,00
ВИП Галерија: 3000,00

Директан пренос заостале утакмице 10. кола, између Црвене звезде и Вождовца, можете да пратите на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком у 18 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно са 44 бода налази на другој позицији на табели у Суперлиги Србије уз сјајну гол разлику од 43:10. Забележили су наши првотимци четрнаест победа, два ремија и један пораз од старта сезоне. Са друге стране наш тим блиста у Лиги Европе где се налази на првом месту у групи Ф са десет освојених бодова у конкуренцији са Брагом, Лудогорецом и Мидтјиландом. На претходом првенственом мечу изабраници Дејана Станковића су савладали Спартак из Суботице на Маракани са 3:0, головима Ел Фарду Бена који је у два наврата затресао мрежу ривала и Милана Родића.

Екипа Вождовца заузима девету позицију у националном шампионату са 22 освојена бода, уз гол разлику 20:22. Популарни „Змајеви“ су тријумфовали на шест сусрета, четири пута су одиграли нерешено, док су доживели седам пораза. На последњем мечу Суперлиге Србије Вождовац је изгубио од екипе Партизана са 3:0 на свом терену.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Вождовца јесте центарфор Никола Вујновић са осам погодака, док титула најбољег асистента припада левом бочном нападачу Милошу Пантовићу бившем омладинцу нашег клуба. По два погока ове сезоне уписали су искусни тридесетдвогодишњи Александар Станисављевић који игра на позицији десног крила, централни везни Иван Милосављевић и штопер Милош Миловић. Од стандарнијих фудбалера у саставу Вождовца треба напоменути повратника у српски фудбал Алена Машовића који је ове сезоне постигао један гол. Редован на терену је и Немања Милојевић син бившег тренера Црвене звезде Владана Милојевића, а од познатих лица у дресу Вождовца наступају и Стефан Хајдин некадашњи првотимац нашег тима, као и Марко Мијаиловић који је стасао у нашој Омладинској школи. На бековској позицији неприкосновен је репрезентативац Литваније Јустас Ласицкас, док је на голу искусни чувар мреже Милоје Прековић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици између Црвене звезде и Вождовца биће ?. Поред аут линија помагаће му ? и ?. У ВАР соби седеће ? и ?.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Суперлига Србије 10. коло:

-Војводина – Колубара 2:1
-Раднички 1923 – Нови Пазар 2:1
-Напредак – Чукарички 1:2
-Спартак – Пролетер 0:2
-Младост – Партизан 1:1
-Раднички Ниш – Металац 1:1
-Радник – ТСЦ 2:1

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Сјајни Васиљевић
Следећи текстОдбојкашице Црвене звезде у среду у полуфиналу Купа дочекују Уб