„Црвено-бела крв“ широм Србије и Републике Српске

63

Акција „Црвено-бела крв“ ће се одржати 23. пут 1. и 2. децембра од 10 до 18 часова у просторијама нашег клуба. До сада се ова хуманитарна акција одржавала само у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, а овога пута ће сви навијачи великог срца моћи то да учине у још неколико градова у Србији, као и у Републици Српској.

Акција давања крви ће бити много масивнија у односу на све досадашње пошто ће бити организована у велико броју градова Србије и Републике Српске и управо на тај начин повећати количине крви које ће бити сакупљене за све оне којима је неопходна. Када је у питању наша земља навијачи ће бити у прилици да дају крв у Нишу, Врању, Ужицу, Бору, Зрењанину и Петровцу на млави, а а када је реч о Републици Српској, градови су следећи – Приједор, Градишка, Бањалука, Теслић, Добој, Брчко, Бијељина, Зворник, Вишеград, Сарајево, Фоча, Невесиње и Требиње.

Акција која се спроводи у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије биће још једна прилика да помогнемо онима којима је то потребно, а звездаши одувек показују да имају велико, хумано срце. Биће то још једна прилика да сви звездаши покажу велико срце, с обзиром да Црвена звезда већ 23. пут организује акцију „Црвено-бела крв“, а ове године је и поред тешке ситуације изазване корона вирусом, велики број навијача учествовао у акцијама у којима је прикупљен огроман број јединица крви. Тако је било и у августу, када сте поново били феноменални.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Звездаши, покажимо још једном да имамо велико и хумано срце!

Претходни текстЗвезда ТВ | Борјанових 200 & Бенових 150
Следећи текстЗвездаши на каљењу – Сјајни Васиљевић