“Торпедовање“ Лудогореца

41

Црвена звезда је савладала Лудогорец резултатом 1:0 и обезбедила европско пролеће, а оно што сада већ постаје стандард када су утакмице са бугарским клубом у питању су голови са дистанце и то какви!

Прво одмеравање снага десило се 26. јула 2016. године, дакле пре тачно пет година и четири месеца. Погодак Катаија био је само увертира у моменат из 66. минута меча када се Канга наместио, видео да је голман мало излетео и послао „пројектил“ ка голу ривала. Потом и оно чувено славље на трибини са нашим навијачима и утисак је као да се баш тада створила нераскидива веза између Делија и Канге…

Реванш је уследио седам дана касније, Црвена звезда нажалост није успела да елиминише бугарског шампиона, али поново је виђен „пројектил“. Играо се 17. минут када је Мичел Доналд, можда за нијасну ближе него Канга у Разграду, захватио лопту и уз малу помоћ голмана Стојанова који није најбоље интервенисао, успео да погоди.

Пет година касније, поново Канга у Разграду „утишава“ домаће навијаче мајсторским поготком. Рекло би се гол важнији него први, поготово кад се узме у обзир да је био једини и за победу. Врло слична ситуација као из 2016. године, осетио је Канга простор, „затегао“ ногу и у свом стилу постигао ефектан погодак.

И док су синоћ можда баш све очи биле упрте у Кангу да још једном „поцепа“ рашље, у његове копачке ушао је Мирко Иванић. Сјајно је одузео лопту Икокоу, наместио се и постигао један од најлепших погодака ове сезоне за потпуну радост више од 20 хиљада малишана који су били присутни на стадиону. Такође, важан погодак, за победу и за европско пролеће.

Чекајући неки наредни сусрет са Лудогорецом и гол за ТВ шпице…

Претходни текстСтанковић: Играчи показали оданост Звезди
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија