Ераковић за велика дела

139

Црвено-бели су славили у синоћном мечу Лиге Европе против Лудогореца минималним резултатом 1:0 и одличном партијом обезбедили ново европско пролеће. Наши фудбалери контролисали су дешавања на терену и били бољи тим током већег дела утакмице. Комплетна екипа играла је директно и са великом жељом за победом, а у редовима изабраника Дејана Станковића истакао се најмлађи стартер меча, талентовани дефанзивац, Страхиња Ераковић.

Већ на самом старту меча, могло се наслутити да ће Звездин “бонус” фудбалер бити један од најбољих на терену када је у првом минуту након одличног центаршута Канге, главом угрозио гол противника. Према статистичкој платформи ИнСтат, Ераковић је на синоћној утакмици остварио укупан индекс 232 и тиме значајно допринео победи наше екипе. У дефазиви је поново био одличан у свим сегментима. Када се ради о дуел игри, Ераковић је остварио успешност од 69 процената, а од укупно 13 дуела у којима је учествовао, из девет је изашао као успешнији од нападача Лудогореца.

Популарни “Чупа” био је потпуно доминантан у скок игри где је у седам од девет наврата био виши од противничких играча, док је на терену из три дуела изашао као бољи. Уклизавао је у три наврата правовремено млади фудбалер, и пет пута је успешно одузимао лопту од противника. Ераковић је био доминантан на позицији левог бека што говори и чињеница да је у три наврата освајао лопту у дуелима са Десподовим који је уједно и најбољи фудбалер бугарског тима.

Да је Ераковић важан шраф Звездине машинерије потврђује и податак да је талентовани дефанзивац имао укупно 72 посто успешних додавања, док је највише комбиновао са Драговићем, Срнићем и Иванићем.

Млади дефанзивац до сада је ове сезоне одиграо 16 мечева у свим такмичењима, а од њега су више пута наступили само Родић и Драговић (25) и Гајић (19) када се говори о дефанзивцима нашег тима. Треба напоменути и да је Звездин бисер одличним партијама ове сезоне стекао велико поверење стручног штаба што потврђује и податак да је Ераковић постао други најмлађи капитен Црвене звезде на евро-сцени у овом веку када је на мечу против Лудогореца на гостовању понео капитенску траку и тако исписао историју нашег клуба.

Талентовани фудбалер скренуо је пажњу на себе на гостовању против Хофенхајма претходне сезоне, када је наш тим на жалост поражен, али смо тада добили Страхињу Ераковића који је тај сусрет обележио као један од најбољих фудбалера на терену. Након тога, Ераковић је доживео повреду која га је одвојила од терена. Вратио се “Чупа” још јачи након повреде и поново постао један од важних шрафова Звездине одбране, а сигурни смо да ће и у наставку сезоне млади дефанзивац наставити да бележи одличне партије и оправдава поверење Дејана Станковића.

Претходни текстЗвезда убедљива против Војводине
Следећи текстТема дана | Организација европског спектакла за 20.000 малих звездаша