У сусрет противнику – Лудогорец

52

Фудбалери Црвене звезде у четвртак од 18 часова и 45 минута на стадиону „Рајко Митић“ дочекују бугарски Лудогорец у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Лудогорец састали су се први пут у сезону 2016/17, у оквиру квалификација за Лигу шампиона. У првом сусрету који је одигран у Бугарској, резултат је био 2:2, а за наш тим погађали су Александар Катаи и Гелор Канга. Седам дана касније, реванш је одигран у Београду на препуној Маракани, а након 90 минута игре, и тај меч је завршен резултатом 2:2, а за наш тим погађали су Мичел Доналд и Луис Ибањез. Пошто је резултат био нерешен, играли су се продужеци, након којих је гостујућа екипа славила резултатом 4:2.

Наредни меч, ове две екипе одиграле су на припремама у фебруару 2020. године. Тај меч је завршен резултатом 1:0 за црвено-беле, а једини погодак постигао је Марко Гобељић у 28. минуту утакмице.

Последњи сусрет, Црвена звезда и Лудогорец су одиграли 30. септембра ове године, у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе. Меч је одигран у Бугарској, а изабраници Дејана Станковића славили су у том сусрету 1:0, а многима ће тај меч остати урезан у сећање због фантастичног поготка Гелора Канге у 64. минуту утакмице.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице између Црвене звезде и Лудогореца, можете да пратите на каналима РТС1 И АренаСпорт 1 Премиум, са почетком од 18 часова и 45 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, уз црвено-беле можете бити и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда тренутно заузима другу позицију на табели националног шампионата, са освојеним 41 бодом и утакмицом мање у односу на остатак тимова. Изабраници Дејана Станковића дочекују меч са Лудогорецом у добром расположењу, након убедљиве победе против Младости у Лучанима резултатом 5:1. Црвено-бели ће на овој утакмици бити ослабљени због изостанака Милоша Дегенека и Марка Гобељића који су на претходној утакмици против Мидтјиланда добили црвене картоне.
Лудогорец је тренутно лидер на табели бугарског првенства, а у Београд долазе након пораза од екипе ЦСКА из Софије резлтатом 2:0. У Лиги Европе, бугарски тим освојио је само један бод и тренутно заузима четврто место у групи Ф.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Лудогореца је Пјерос Сотириу са једанаест голова, а прате га Елвис Ману и Кирил Десподов са по шест погодака. Сва тројица фудбалера играју у нападу, а једина разлика је што су Ману и Десподов крилни док је Сотириу централни нападач. Од битнијих фудбалера бугарске екипе треба поменути дефанзивце Сисиња и Игора Пластуна. На голу је стандардан Кристијан Кахлина.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на дуелу Црвене звезде и Лудогореца делиће шпански арбитар Хозе Мариа Санчез. Крај аут линија помагаће му сународници Раул Кабањеро и Ињиго, док ће четврти судија меча бити Пабло Гонзалез Фуертес. У ВАР соби седеће Хесус Жил Манзано, а помагаће му Анхел Невадо.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Среда:

– 16:30 Спартак Москва – Наполи

Четвртак:

-18:45 Бајер Леверкузен – Селтик
-18:45 Бетис – Ференцварош
-18:45 Динамо Загреб – Генк
-18:45 Галатасарај – Марсеј
-18:45 Локомотива Москва – Лацио
-18:45 Мидтјиланд – Брага
-18:45 Рапид – Вест Хем

-21:00 Брондби – Лион
-21:00 Франкфурт – Антверпен
-21:00 Лестер – Легија
-21:00 Монако – Реал Сосједад
-21:00 Олимпијакос – Фенербахче
-21:00 ПСВ – Штурм
-21:00 Ренџерс – Спарта Праг

Претходни текстОмладинци елиминисани из Лиге шампиона
Следећи текстДецо, понесите навијачке реквизите за Лудогорец