Омладинци елиминисани из Лиге шампиона

59

Упркос томе што су наши омладинци пре свега демонстрирали храбро издање у Италији, то није било довољно да се елиминише Емполи и „презими“ у Европи, с обзиром да је домаћин славио резултатом 5:0 (укупно 6:1) и обезбедио пролазак даље.

Емполи – Црвена звезда 5:0 (2:0)

Стадион: „Карло Кастељани“, Емполи, Италија.

Судија: Алард Линдхоут (Холандија).

Стрелци: Магацу у 13, Аслани у 16. и 65, Баланзи у 61. и Логриецо у 90. минуту.

Жути картони: Еванђелисти, Барси (Емполи), Мимовић, Лечић (Црвена звезда)

Емполи: Биађини, Морели, Еванђелисти (од 72. Гуарино), Пецола, Рица (од 65. Барси), Роси (од 72. Логриецо), Аслани, Иносенти, Балданзи, Фацини (од 58. Игњаћити), Магацу (од 72. Хејмисон).

Резерве: Филипис, Гуарино, Хејмисон, Фини, Логриецо, Игњаћити, Барси.

Црвена звезда: Б. Маринковић, Мимовић (од 46. Пантић), Лековић, Мелентијевић, Марић, Лечић, Стојановић (од 72. Ракић), Огњеновић (од 58. Бошковић), Бранковић, Николашевић (од 72. Милосавић), Пиргић (од 81. Ђурић).

Резерве: Борјан, Пантић, Ђурић, Видојевић, Милосавић, Бошковић, Ракић.

Ушли су наши омладинци веома ослабљени у меч, без четворице стандардних играча – Стефана Маринковића, Виктора Радојевића, капитена Марка Ћурића и Александра Кахвића. На све то, разлика у годинама је била и више него очигледна.

Ипак, ушли су храбро наши бисери у меч и имали више лопте у ногама, али два опасна напада Италијана резултовала су са два гола. Прво је погодио Магацу у 13. минуту, а онда и три минута касније Аслани који је натрчао на лопту коју је добро одбранио Маринковић. Није то обесхрабрило наше омладинце који су покушавали да до полувремена макар смање резултат. Покушавали су Бранковић и Пиргић, али фалило је више концентрације у завршници.

Запретио је Бранковић и у 47. минуту када је оштро центрирао у петерац где се нашао Биађини тик испред нашег нападачког двојца Николашевић-Пиргић. Наставио је Бранковић да буде ударна игла у офанзиви нашег тима, па је тако и у 53. минуту нанизао неколико играча ривала сјајним дриблинзима, али га је у последњем тренутку Еванђелисти стигао и изблокирао.

Могао је Николашевић да смањи резултат у 59. минуту, али је гађао преко гола, а онда је на другој страни уследила казна. Два минута касније, погодио је и Балданзи. Као да су промашене шансе помало и демотивисале наше омладинце, што су домаћи искористили и у 65. минуту када је Аслани погодио.

Играо се 75. минут када је Лековић покушао главом после центаршута Милосавића из прекида, међутим, наставила је да мирује мрежа домаћих. Покушавали су наши бисери до краја утакмице да дођу до почасног поготка, пре свега преко Бранковића који је гађао у два наврата, али нису успели у томе, а коначан резултат поставио је Логриецо у надокнади времена.

Претходни текстКарте за Спартак од сутра у продаји
Следећи текстУ сусрет противнику – Лудогорец