Црвена звезда убедљива у Подгорици

57

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су тријумфални низ у АБА лиги. На гостовању екипи СЦ Дерби црвено-бели су демонстрирали силу и славили веома убедљиво 67:99 На тај начин пред двонедељну паузу у АБА лиги Црвена звезда је заузела чело табеле са скором 9-1.

Од почетка утакмице црвено-бели су показали енергију и решеност да преузму ствари у своје руке још у раној фази меча. У томе су и успели, стекли веома брзо двоцифрено вођство (5:15) и потпуну контролу ритма. Гранитна одбрана била је задужена да домаћин не дође у прилику да се врати у меч.

Поред сјајне одбране, изабраници Дејана Радоњића су имали сјајан проток лопте и у нападу о чему сведочи податак од 27 асистенција, а то је резултирало и отвореним позицијама за три поена које су црвено-бели вешто користили и убацили 13 из 28 покушаја.

Већ у стартној петорци, на радост Звездаша, нашли су се Нејт Волтерс и Никола Калинић који су пропустили дупло коло Евролиге у Шпанији (Калинић се повредио у раној фази меча у Виторији). Веома брзо је на паркету био и Лука Митровић што је свакако фантастична вест јер он није путовао у Шпанију због неугодне повреде ока.

Црвена звезда је у својим редовима имала чак пет двоцифрених играча. Први стрелац био је Никола Ивановић који је за свега 15 минута на паркету убацио 14 поена. Пратио га је Никола Калинић који је уз 12 поена додао седам скокова и четири асистенције. Двоцифрен је био и капитен Бранко Лазић који је меч завршио са 11 поена, Огњен Добрић је на своом конту имао десет кошева, баш као и Нејт Волтерс.

Црвено-бели су мотивисано ушли у меч. Одбрана је функционисала од почетка, а повратник на терен Никола Калинић је био жељан игре. У кратком интервалу популарни Калина је везао седам поена и био најзаслужнији за серију 9:0 и прву двоцифрену предност Црвене звезде – 5:15.

Где је стао Калинић наставио је Остин Холинс који је такође убацио седам брзих поена, а игром је дириговао одлични Стефан Марковић. У таквим околностима Звезда је задржала двоцифрено вођство до краја четвртине – 19:29.

Одбрана је у наставку била добра, баш као и шут за три поена. Када је Огњен Добрић везао две тројке половином друге четвртине Звезда је стекла и великих плус 17 – 22:39. У наставку је домаћин успео да смањи вођство, искористио благи пад концентрације изабраника Дејана Радоњића, али су црвено-бели успели да задрже предност без већих проблема – 40:49.

Црвена звезда је била чврсто одлучна да реши питање победника у трећој четвртини. Гранитна одбрана свела је СЦ Дерби на четири поена за готово девет минута игре. Ређале су се нападачке минијатуре црвено-белих који су ухватили сјајан ритам на крилима одбране. 20:4 је била серија, дуга двојка Николе Ивановића поставила је на семафор огромних 44:69.

Остатак посла био је рутина и прилика за додатно уигравање. Убедљиво вођство је и у тим околностима задржано без икаквих проблема, а мисли су усмерене на Уникс. У петак, у дворани ’’Александар Николић’’ црвено-бели настављају такмичење у Евролиги.

Наредно коло у АБА лиги на програму је 6. децембра када Црвена звезда дочекује Цибону.

СЦ Дерби – Црвена звезда мтс 67:99 (19:27, 21:22, 8:23, 19:27)

Црвена звезда мтс: Волтерс 10 (4ас), Давидовац 7 (6ск), Митровић 8 (4ас), Лазић 11, Калинић 12 (7ск, 4ас), Добрић 10, Холинс 7, Симоновић 6, Ивановић 14, Марковић, Кузмић 8 (4ск), Цирбес 6.

Претходни текстОмладинци тренирали у Италији
Следећи текстКатаи: На крилима деце до позитивног резултата