Младост – Црвена звезда 1:5 (1:1)

87

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали екипу Младости у Лучанима резултатом 5:1. Упркос томе што су домаћи повели, виђен је сјајан преокрет у режији изабраника Дејана Станковића, а ова утакмица ће остати упамћена по два „хет-трика“, где је Александар Катаи то учинио са головима, а Ел Фарду Бен са асистенцијама. Погађали су још Гелор Канга и Мирко Иванић чиме је постављен коначан резултат.

Младост – Црвена звезда 1:5 (1:1)

Стадион: „Градски стадион“, Лучани.

Судија: Ненад Минаковић.

Стрелци: Бојовић у 9. минуту за Младост, а Катаи у 30, 54. и 65, Канга у 59 и Иванић у 61. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Обрадовић (Младост).

Младост: Костић, Марковић (од 46. Обрадовић), И. Милошевић, Јовановић, Тумбасевић, Мићевић, Цветковић, Гордић (од 78. Радивојевић), Хркаћ (од 49. Перовић), Бојовић, Даноски (од 78. Бабић).

Резерве: Самчовић, Кијевчанин, Бабић, Милановић, Перовић, Радивојевић, Селенић, Обрадовић, Катанић.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић (од 16. Гајић), Драговић, Ераковић, Родић, Петровић, Канга, Иванић (од 70. Крстичић), Катаи (од 70. Станић), Живковић (од 21. Бен), Павков (од 70. Лазетић).

Резерве: Гордић, Гајић, Панков, Дегенек, Крстичић, Станић, Срнић, Бен, Вукановић, Лазетић.

Упркос доброј игри наших фудбалера од самог старта меча и томе што су покушавали да боковима створе конкретну прилику и поведу, домаћи су дошли до предности у деветом минуту када се Бојовић најбоље снашао у петерцу после корнера и погодио. Кренули су још офанзивније фудбалери нашег клуба након примљеног гола, а већ у 14. минуту могло је да дође до промене резултата. Катаи је дриблингом одлично изборио позицију за шут у казненом простору и снажно гађао даљи угао, али је голман домаћих био довољно концентрисан и послао лопту у корнер. Принудно је морао да мења Станковић, па је Гајић ушао на терен уместо повређеног Гобељића. И Драговић је могао да поравна резултат у 19. минуту, када је снажно „опалио“ са велике удаљености, али је поново интервенисао голман домаћих. Само минут касније, поново су наши фудбалери могли да стигну до изједначења. Павков је сјајно упослио Петровића, који се нашао „очи у очи“ са Костићем и шутирао, али је голман домаћих поново одбранио.

У 24. минуту, Катаи се нашао у одличној прилици. Гајић је одлично истрчао контру и послао лопту до Катаија, који је са ивице казненог простора из прве шутирао, али је и његов шут завршио у рукама Костића. Шест минута касније, коначно се исплатио труд црвено-белих. Бен је сјајно прошао по боку, и послао оштру лопту у казнени простор, Катаи се нашао сам и након дриблинга са око десет метара добро шутирао у леву страну гола за поравнање резултата. Напали су изабраници Дејана Станковића још директније након постигнутог гола, а прилику да доведе наш тим у вођство имао је Павков. Бен је упослио Гајића који је сјајно центрирао у шеснаестерац, где је највиши у скоку био Павков који је сјајно шутирао главом, али је статива спречила промену резултата. Претио је и Канга пред крај полувремена ударцем са дистанце, али је његов шут отишао преко гола. У надокнади времена, запретили су и домаћи након контре, али је Гајић одлично реаговао после додавања Јовановића и спречио промену резултата. У последњим секундама првог дела игре, Родић је могао да доведе црвено-беле до предности. Гајић је одлично центрирао на другу стативу где се нашао Родић који је главом гађао даљи угао гола, али је његов шут завршио неколико центиметара поред десне стативе, па се на одмор отишло са нерешеним резултатом.

Константни притисак изабраника Дејана Станковића од старта другог дела игре уродио је плодом у 54. минуту. Поново се Бен нашао у улози асистента, када је са левог бока одлично центрирао у казнени простор, а највиши у скоку био је сјајни Александар Катаи, који је показао да се и главом сналази пођеднако добро као и ногом и прецизним ударцем у даљи угао довео наш тим до предности. Само пет минута касније, уследио је прави „блицкриг“ наших фудбалера. Прво је Гелор Канга у 59. минуту још једном подсетио да у ногама поседује „хаубицу“ и сјајним „пројектилом“ спољним делом стопала са ивице казненог простора погодио у само рашље и повисио резултат. Два минута касније је Катаи „нашао“ Бена у петерцу, а он главом спустио лопту за Мирка Иванића и забележио „хет-трик“ асистенција. Играо се 65. минут када је Иванић упослио Александра Катаија, који је без већих проблема погодио леву страну гола и по трећи пут савладао голмана домаћих. У наставку је виђена доста мирнија игра на обе стране, а у 83. минуту Лазетић се нашао у прилици. Сјајно је по боку пробио млади Станић и упутио добар центаршут у казнени простор, где се нашао талентовани Лазетић који је „пуцао“ главом, али је његов шут завршио поред гола.

Претходни текстШљивић блистао у победи кадета
Следећи текстСтанковић: Преокрет у правом тренутку