Иза југа Маракане – Звездини бисери предводници репрезентације

25

Омладинска школа нашег клуба је права фабрика талентованих фудбалера, а то говори и чињеница да је чак девет фудбалера из наше Омладинске школе наступило у протеклој репрезентативној паузи.

У омладинску селекцију наше земље позвани су Марко Ћопић, Урош Лазић, Стефан Деспотовски, Никола Станковић, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Матија Глушчевић и Марко Лазетић. Суперталентовани Јован Митуљикић је са „десетком“ на леђима предводио наш национални тим, млади фудбалер који носи дрес Графичара ове сезоне одлично се сналази на терену, а био је запажен и на мечевима у националном дресу где је одиграо 218 минута на три утакмице.

Жао ми је што се наш труд у смислу резултата није боље осликао. Могли смо више, фалило нам је и среће у завршници. Тако да остаје мала жал за тим што нисмо освојили још бодова. Ипак добро је и овако, а мени је огромна част што носим 10 и играм у репрезентацији са братом и другарима из Звезде. Сад се окрећем клупским обавезама у Графичару, где се још увек навикавамо једни на друге, али временом ћемо бити бољи. Дугорочни циљ је први тим Звезде, да наставим да нижем успехе и будем најбољи – закључио је Јован.

Његов брат близанац Никола Митуљикић је поготком против Албаније показао да је у невероватној форми, с обзиром на то да је један од најбољих фудбалера у Првој лиги Србије.

Сваки гол ми значи. То су моменти када ми расте самопоуздање и када добијам посебну енергију, а посебан је осећај погодити у репрезентацији. Што се утакмица тиче, желели смо сва три ривала да победимо, стварали прилике, били надмоћнији, али као да у неким моментима лопта није хтела у гол. Свакако нам је то наук за даље и сигуран сам да ћемо у наредној рунди бити бољи. Исто као и Јован, окрећем се обавезама са Графичаром, чекају нас тешки мечеви, али доћи ће све на своје, јер много радимо и желимо да будемо што бољи. Коначни циљ је свакако први тим Црвене звезде. Да се прикључим успесима и будем најбољи – закључио је Никола.

Напад наших омладинаца предовдио је првотимац Марко Лазетић, који је погоио против Албаније, те још једном потврдио да је један од најталентованијих фудбалера Србије у јуниорској конкуренцији. Одбрамбени фудбалер нашег развојног тима Графичара, Стефан Деспотовски, стекао је поверење селектора националне селекције до 19 година, за коју је у овом мини циклусу забележио три наступа и на њима понео капитенску траку. На утакмицама против Француске, Албаније и Македоније, млади дефанзивац уписао је 270 одиграних минута и био један од истакнутијих на терену. Талентовани везни фудбалер Графичара који је прошао припреме са првим тимом Црвене звезде овог лета у Аустрији, Никола Станковић, одиграо је свих 90 минута у ремију против Албаније (2:2) и био један од бољих играча на травнатој површини. Прилику је добио и Матија Глушчевић који је на мечевима против Албаније и Македоније провео на терену укупно 10 минута. На списку националног тима, нашли су се и сјајни чувар мреже Марко Ћопић, као и млади дефанзивац Урош Лазић, али нису забележили наступ на овим сусретима.

Такође и Александар Кахвић, који носи дрес омладинске селекције Црвене звезде. Талентовани центарфор наступио је за репрезентацију Босне и Херцеговине до 19 година, за коју је забележио три наступа. Наставио је своју серију голова нападач рођен у Теслићу, а овога пута затресао је мрежу на две утакмице за национални тим на дуелима против Црне Горе и Ирске.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Катарина Јовановић Благојевић
Следећи текстПионирке на турниру у Тивту