Пораз Црвене звезде у Виторији без Митровића, Волтерса и Калинића

34

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од екипе Басконије резултатом у утакмици 10.кола Еврлолиге 93:74 (25:22, 30:10, 13:21. 25:21).

Најефикаснији у редовима Црвене звезде били су Ивановић са 21 поеном, пратили су га Цирбес са 12, Холинс са 11 и Кузмић са 10 поена.

Басконију су предводили Енок са 23, Гедраитис са 21 и Болдвин са 14 поена.

Уморни од дербија, у мечу који је одигран у Фернандо Буеса Арени мање од 48 сати након победе у дербију, без Волтерса, Митровића, уз повреду Калинића који је одиграо само 8 минута, црвено-бели једноставно нису имали снаге, дугу клупу да се изборе са противником који је након промене тренера (Спахија уместо Ивановића) одиграо мотивисано и максимално искористио све проблеме и недаће црвено-белих.

И поред одличног отварања утакмице домаћина (Гедраитис убацио 4 тројке) црвено бели су на први одмор отишли са минималним заостатком 25:22.

Међутим, серија 12:0 па укупно 19:2, преломила је ову утакмицу практично већ у другој деоници. На све проблеме и одсуство Митровића и Волтерса који је осетио последице повреде препоне на јутарњем тренингу, приликом једног доскока повредио се и Калинић (није улазио у игру у другом полувремену), па је већ на великом одмору било великих 55:32.

Без дуге клупе, три члана стартне петорке, уз очигледан умор од недељне утакмице, и путовање, било је јасно да ће црвено-бели тешко до преокрета.

Црвена звезда је наставила да се бори, трећу деоницу добила је 21:13 и смањила са -23 на -15, највише захваљујући Николи Ивановићу који је играо одлично и водио екипу у наставку утакмице.

Колико проблема су црвено-бели имали говори и податак да је у једном тренутку на паркету била петорка која је ретко играла заједно (Ускоковић, Симоновић, Цирбес, Холинс и ивановић), али се борила колико је могла.

Наставио је Ивановић у истом ритму и у четвртој четвртини, погађао је своје шутеве, придружио му се Цирбес са неколико поена из рекета, као и Холинс са пет везаних поена, али повратка и прилике за драматичнију завршницу није било.

Дворана: Фернандо Буеса (Виторија)
Судије: Матеј Болтаузер, Емин Могулкоч, Амит Балак

Басконија: Питерс 0, Болдвин 14, Секерскис 9, Маринковић 5, Грејнџер 4, Фонтекио 9, Енок 23, Гиедраитис 21, Ноко 8

Црвена звезда мтс: Лазаревић 0, Ускоковић 3, Давидовац 2, Лазић 2, Калинић 0, Добрић 11, Холинс 11, Симоновић 0, Ивановић 21, Марковић 2, Кузмић 10, Цирбес 12

Црвена звезда мтс је тренутно на скору 4/6 колико има и екипа Басконије. Наредну утакмицу црвено бели играју већ у четвртак против екипе Реал Мадрида у Wизинк Центру у Мадриду, а повратак за Београд планиран је у петак.

Претходни текстЈуниори и кадети настављајуда ређају победе
Следећи текстМилан Јотановић у Кући славних