Вујко: Драго нам је да је Андреа део нашег црвено-белог тима

72

Андреа Стојадинов је минулог викенда освојила је десету европску медаљу. У Будимпешти на смотри најбољих џудиста Старог континента до 23 године, освојила је трон и шампионско звање у конкуренцији до 48 килограма.

Стојан Вујко, председник Управог одбора Џудо клуба Црвена звезда, сада већ традиционално, уприличио је свечани пријем за најбољу џудисткињу Европе. У име трофејног Џудо клуба из Љутице Богдана, Стојан Вујко је Андреи Стојадинов уручио и пригодан поклон.

Велико ми је задовољство да је Андреа поново код мене. Није случајно да је она прошле године била најбоља млада џудисткиња Европе. То је показала и овим успехом, златном медаљом на Европском џудо првенству за млађе сениоре – рекао је Стојан Вујко, председник Управног одбора Џудо клуба Црвена звезда.

Из руку Стојана Вујка, Андреа је пре пар месеци примила и ласкаво признање за најбољу јуниорку Европе у избору Европске џудо уније.

Андреа, честитам ти још једном. Честитке и њеном брату који је увек уз њу, који се одрекао своје џудо каријере и посветио својој сестри и њеном раду. Ми смо са Андреом јако задовољни, пратићемо њен рад. Драго нам је што је Андреа део црвено белог тима. Андреа, идемо даље!- рекао је Стојан Вујко.

Џудисти Црвене звезде постижу врхунске резултате у свим узрастним категоријама, од сениора па до најмлађих.

У нашем клубу све је производ системског рада. Председник сам Џудо клуба Црвена звезда од 2003. године, и ништа од овога се није десило случајно. Ово је предмет дугогодишњег, системског рада. Желим да захвалим свим тренерима, стручном штабу Џудо клуба Црвена звезда који раде предано у свом позиву –истакао је Стојан Вујко.

Андреа Стојадинов је српску спортску јавност навикла на успехе. Само у протеклој, изузетно тешкој години обележеној пандемијом остварила је тријумф освајањем три медаље у само три недеље. У 2021. години на ЕП за млађе сениоре у Будимпешти успела је да се попне на највиши степеник победничког постоља.

Ово ми је десета европска медаља и заиста ми је драго што је златна и што сам могла да прославим са братом на лицу места. Врло сам свесна целог процеса и како бих остварила све ове резултате, морала сам да променим клуб. Дошла сам у најбољи могући клуб како бих остварила своје снове. Све године уназад као и наши резултати само показују какав је квалитет рада као и квалитет наших спортских стручњака у целом друштву. Драго ми је да представљам своју црвено-белу фамилију, државу и да то радим у најбољем могућем светлу – рекла је европска шампионка и џудисткиња Црвене звездеАндреа Стојадинов

Алекса Стојадинов на најбољи начин, европским златом отпочео је тренерску каријеру на међународној сцени.

Радити у Црвеној звезди је велика част, посебно за тренера. То значи да вас признају јер сте тренер у најбољем клубу и то је веома лепа ствар. Што се тиче Андрее и њених успеха, ми радимо веома дуго. Имали смо веома проблематичан период због њене повреде и повратка у тренажни процес и такмичарску каријеру. Доста ствари је требало да се врати после повреде, да се санира, да је вратимо у стари ритам који је имала, који је био одличан. И доста смо ми тога радили и успели смо нешто да урадимо, изгледа, како треба чим је она била прва на Европском. Као њен тренер сам презадовољан. На самом такмичењу је била одлична, уз велику доминацију дошла је до златне медаље и веома сам поносан – истакао је Алекса Стојадинов.

Претходни текстДраговић пуца из свих оружја
Следећи текстВелики јубилеј КК Сингидунум Црвена звезда