Драговић пуца из свих оружја

17

Александар Драговић од почетка сезоне бележи фантастичне партије у црвено – белом дресу, а свој трећи гол ове сезоне уписао је у победи над новосадском Војводином (2:1), када се одлично снашао у казненом простору и постигао победоносни погодак за нашу екипу. Управо тај гол је нашем дефанзивцу трећи ове сезоне, а овај податак додатно добија на значају када се узме у обзир да није баш честа ситуација да играч који наступа на позицији штопера постигне три гола пет кола пре краја полусезоне.

Фудбалери Црвене звезде савладали су на гостовању новосадску Војводину са 2:1 након преокрета, а победоносни погодак за нашу екипу постигао је Александар Драговић. Фалко је одлично извео ударац из угла, Саного је био највиши у скоку и лопту главом спустио на „петерац“, а одлични Драговић је поново показао да је ту када је најбитније и сјајним ударцем из доста незгодне позиције матирао голмана домаћина.

Претходни погодак, Драговић је уписао у убедљивој победи против Колубаре у Лазаревцу (7:1). Тада је у 8. минуту Родић одлично центрирао, а усамљени Драговић са десетак метара сјајним „волеј“ ударцем матирао голмана Колубаре и тако довео наш тим у вођство на самом старту меча. Показао је „штопер“ овим голом да се у казненом простору противника сналази пођеднако добро и да му не представља проблем да се нађе у улози нападача када је то потребно.

Први гол у црвено – белом дресу, аустријски репрезентативац уписао је на гостовању у Новом Пазару у оквиру 11. кола националног шампионата. И на том сусрету је Драговић довео наш тим у вођство, овог пута у 3. минуту. Сјајно се дефанзивац снашао након корнера који је извео Канга, и са око пет метара лако главом спровео лопту у мрежу, за рано вођство нашег тима. Интересантан податак јесте да је Драговић сва три поготка уписао на гостујућим утакмицама, а верујемо да ће се у неком наредном мечу и на Маракани уписати у листу стрелаца и прославити га испред севера, што је истакао као велику жељу.

Претходни текстЗвездини бисери – Кадети за десет
Следећи текстВујко: Драго нам је да је Андреа део нашег црвено-белог тима