Црвено-беле одбојкашице оствариле победу у дербију против Уба

103

Уб – Црвена звезда 0:3 (22:25, 23:25, 21:25)

Одбојкашице Црвене звезде настављају са добрим играма и победама у Банка Поштанска штедионица Суперлиги Србије. И после 6.кола и гостовања Убу имају стопостотни учинак. Актуелни шампион је на свом терену савладан максималним резултатом 3:0.

Био је то још један изузетно тежак испит за Црвену звезду које су девојке положиле са највишим оценама. Први сет су добро отвориле, већим делом имале предност од два-три поена. Средином периода Уб је стигао до изједначења 16:16, па 17:17, али је Звезда направила серију 3:0 и до краја сета задржала разлику.

У другом периоду почетак сета протекао је у резултатској клацкалици, екипе су се смениивале у вођству. Уб је серијом 3:0 средином сета успео да створи опипљивију предност, водио је актуелни шампион 16:11, али је Звезда истрајном игром, ефикасним нападом и сигурном обраном успела да направи преокрет и поведе 21:18. Рутинском игром до краја периода није дозволила изненађења и повела 2:0 у сетовима.

У трећем, испоставило се последњем сету, домаће одбојкашице су играле агресивније, свесне да немају шта да изгубе. До средине периода водиле, имале предност и до пет поена. Црвено-беле се нису предавале. Кад су стигле до изједначења 14:14 везале су четири поена, преломиле сет и стигле до шестог тријумфа у сезони.

Александар Владисављев, тренер Црвене звезде, осврнуо се на шести тријумф свог тима у још једном дербију сезоне.

Велика победа наше екипе на гостовању код актуелног шампиона Уба. Можда ни ми нисмо очекивали да ћемо добити резултатом 3:0. Убедљива победа максималним резултатом, можда, и није прави показатељ дешавања на терену и вредности јер је утакмица била веома тешка и неизвесна у сва три сета – био је први коментар Владисављева.

Према мишљењу тренера црвено-белих дама питање победника решиле су неке кључне ствари.

– Велика одлучност играчица Црвене звезде, велика борба, сјајна реализација. Девојке се нису предавала, буквално,ни за један једини поен. Нису одступале од екипе Уба, која је ове сезоне учесник групне фазе Лиге шампиона

За разлику од претходне две недеље овога пута Звезда има пет дана да се припреми за наредни изазов.

Идемо даље, нови задаци, нове обевезе су пред нама. Пробаћемо да што боље спремимо екипу за следећи меч – закључио је Владисављев.

По завршетку утакмице Александра Јањић, која је пружила одличну партију, била је задовољна победом против актуелног шамоиона.

Добро смо ушле у утакмицу. Иако је у неким тренуцима водила екипа Уба успели смо да сваки сет преломимо и преокренемо резултат у нашу корист. Имале смо велику жељу да остваримо победу максималним резултатом и успеле смо у томе – био је први коментар Александре Јањић.

Млади блокер Звезде се осврнула и на трећи, одлучујући сет.

Трећи сет смо почеле мало лошије, али смо уз помоћ доброг сервиса и напада успеле да се вратимо у игру. И у овој утакмици смо показале да и кад ривал има опипљиву предност остајемо мирне, сконцентрисане и да у тим тренуцима наша игра расте, ми смо све боље.

У минулом периоду Звезда је одиграла неколико тешким утакмица, дерби сусрета. У Суперлиги је остварен стопостотни учинак, у Купу обезбеђено место у полуфиналу.

Иза нас је напоран период где смо играле утакмице на свака три дана. У уторак смо играле против Јединства из Старе Пазове и успеле смо да се пласирамо у полуфинале Купа. Драго ми је да смо и после Уба наставиле победнички низ – закључила је Александра Јањић.

Црвено-беле са шест победа из шест мечева тренутно заузимају 2.место на табели, Јединство има бољи сет количник. У наредном 7.колу Звезда ће на Бањици угостити суботички Спартак.

Претходни текстКадеткиње декласирале и Радивој Кораћ
Следећи текстЦрвена звезда у финалу Балканске Супер лиге