Вече за памћење!

32

КК Црвена звезда мтс позивао је своје навијаче у помоћ за утакмицу 8. кола Евролиге. Они су се одазвали и то у огромном броју јер је званични податак да је у дворани било 6.753 људи. Готово да је дворана била испуњена до последњег места.

Импулс и енергија са трибина стизали су још и пре првог судијског подбацивања. Огромне гужве у граду и лоше београдско време нису спречили Звездаше да испуне дворану и дају преко потребну помоћ црвено-белима. Амбијент је додатно подгрејао фантастичан аудио-визуелни перформанс који је спремио креативни тим Црвене звезде мтс. То је већ постао стандард, али стандард какав не постоји нигде у Европи. Ипак, менаџмент Клуба сматра да такав спектакл нико више од звездаша и не заслужује.

Дворана ’’Александар Николић’’ је проговорила у жељи да црвено-бели кошаркаши остваре веома вредну победу. А, они су знали да узврате. Практично су усисавали енергију која је стизала са трибина. Владала је права мала еуфорија, играчи Панатинаикоса врло брзо су се нашли на конопцима. Гранитна одбрана свела је ривала на само осам поена у првој четвртини, а Никола Калинић и Нејт Волтерс, само њих двојица, убацили су у том периоду 17.

Амбијент у дворани заличио је на карневалски. Песма, синхроно скакање готово 7.000 људи пратили су брилијантну игру Црвене звезде. У таквим околностима ни рекорди нису изостали.

На полувремену је посађен још један шампионски пелцер. Било је то право време да звездаши поздраве каратисте Црвене звезде. Наиме, они су постали шампиони Европе у традиционалном каратеу у Београду. Наступали су под заставом Србије, али су сви чланови карате клуба Црвена звезда – Ненад Ђуричић, Млан Павловић, Игор Попов, Срђан Марић и тренер Игор Гајић. Такође, у дворани је била јуниорка Емилија Антанасијевић која је на Европском првенству у Пољској постала јуниорска шампионка Европе. Такође, освојила је сребро и бронзу на истом Првенству.

Целокупан амбијент, енергија и гранитна одбрана првотимаца Црвене звезде заокружили су у потпуности вече за памћење. Оно ће се сигурно, још дуго памтити и препричавати. Сви Звездаши који су испунили дворану добили су награду за верност и оданост. Међу њима је била светска глумачка звезда Дарко Перић који је популарност стекао играјући улогу Хелсинкија у популарном серију ’’La Casa de papel’’. Такође и бивши фудбалери Црвене звезде Душко Тошић и Никола Максимовић.

Црвена звезда то зна да цени!

Црвена звезда је забележила најубедљивију победу од када се такмичи у Евролиги, славила је 33 разлике – 81:48. Тренер Дејан Радоњић је остварио 50. тријумф у најјачем европском такмичењу, а Огњен Добрић чак 100. наступ у истом.

Претходни текстМилошевић: Момци су дали све од себе
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија