Уз велику подршку наших навијача до победе

24

Кошаркаши Црвене звезде мтс након дуплог кола у коме су гостовали, коначно се враћају својој кући, а у четвртак их очекује меч 8.кола Евролиге са Панатинаикосом.

Утакмица која почиње у 18 часова играће се у хали “Александар Николић” нашој кући, али и дворани много мањег капацитета, јер је “Штарк Арена” (у коју се враћамо за меч са Асвелом) и даље заузета.

Ова утакмица изузетно је важна за црвено беле који су након доброг старта сезоне желе да се врате на победничку стазу после дуплог кола и два гостовања.

Ни за ову утакмицу тренер Дејан Радоњић неће моћи да рачуна на Николу Ивановића и Вајта који се постепено опоравља од лома руке који је задобио управо на пријатељској утакмици са Панатинаикосом у Минхену.

Ово ће бити 15. дуел два тима (тренутни скор је 7/7) а обе екипе тренутно имају по две победе и пет пораза у Евролиги. Клуб је уз велике напоре успео да промени термин ове утакмице која стартује у 18 часова, како би сви Звездаши могли да присуствују наступима наших екипа у европским елитним такмичењима у кошарци и фудбалу у четвртак увече.

За ову утакмицу влада изузетно велико интересовање, а нема сумње да би атмосфера коју праве навијаче Црвене звезде и која је јединствена у Европи била велики ветар у леђа црвено белима који желе трећу победу у сезони:

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Свесни смо да нас очекује тећак меч против добре екипе која је то показала, и која има квалитет као уосталом и све екипе у Евролиги. Играма до сада показали да могу да сваладају и првака Европе и то великом разликом. Имају играче који могу много тога на терену и нападачки и одбрамбено, морамо бити спремни на све, на читање одбрана, на нашу игру у одбрани као и до сада, наравно све оно што смо прошли уз сву проблематику коју смо имали, изостанке играча…имају и други тих проблема, али нама то јако дуго траје и није лако. Желимо да удјемо у утакмицу са ПАО уз сав респект, уз велику подршку навијача, и да дужим интервалима добре игре градимо резултат и дођемо до важних бодова – рекао је тренер црвено белих.

Марко Симоновић – Очекујем тежак меч, лично мислим да су много бољи него што то показује њихов тренутни пласман на табели. Квалитетна екипа са много добрих појединаца и са тренером Прифтисом који је имао великих успеха са Униксом и који има систем и гаји ту српску школу кошарке. Ако се не варам неће бити Недовића кои је њихов најбољи играч уз Папапетруа и Мејкона.Имаће дакле тај хендикеп, али изузетно су опасни и морамо да будемо на максимуму – рекао је Симоновић.

Овом приликом апелујемо на све који желе да купе своју појединачну карту на дан утакмице на благајни хале (благајна се отвара у 14 сати), да дођу до благајне мало раније, како се не би стварале гужве, јер та процедура захтева одређено време. Подсетимо, по закону сваки купац карте мора уз куповину да приложе на увид и личну карту.

Клуб подсећа да услед пандемије Ковида 19 и даљ остају на снази све здравствене мере:

Улазак на утакмицу у петак биће омогућен свим власницима сезонских карата, свима који имају КОВИД пасош (који су вакцинисани), као и онима са потврдама попут брзог ПЦР теста и потврде да су прележали КОВИД вирус.

Ради лакшег и несметаног уласка у халу, који ће наш клуб обезбедити и посебним пунктовима за власике сезонских карата, моле се сви да припреме своје одштампане потврде и покажу их редарима на уласку у дворану “Александар Николић”.

Такође, КК Црвена звезда апелује на све да поштују све прописане здравствене мере Републике Србије, да носе маске у хали, поштују прописано одстојање, као и да због спречавања евентуалних гужви због процедуре, крену ка дворани нешто раније.

КК Црвена звезда мтс – Панатиаикос ОПАП (четвртак, 18 часова)

 

Претходни текстСтанковић: Навијачи ће донети превагу
Следећи текстРеми храбрих омладинаца