Победа Црвене звезде на почетку такмичења у ИХЛ лиги

67

Хокејаши Црвене звезде остварили су победу у првом мечу у ИХЛ лиги против Медвешчака резултатом 9:3.

Након што су на почетку сезоне у оквиру Првенства Србије савладали Ред тим (развојин тим Црвене звезде) са 12:2, црвено-бели су успешно стартовали и у регионалном такмичењу.

Наши хокејаши су повели у 5. минуту голом Павла Подунавца. Гости су са два брза гола, Јазбеца и Белине, за само два минута преокренули и на крају прве трећине имали минималну предност. Други период игре је протекао у знаку Лазара Лештарића. Прво је на старту изједначио резултат, да би у 37. минуту донео ново вођство нашој екипи.

У трећој деоници Црвена звезда је у потпуности преузела ствари у своје руке. Голови у мрежи гостију су се ређали, а стрелци су били Роберт Сабадош, Павле Подунавац, а онда и два пута Андрија Шпањевић за вођство од 7:2. Наставили су црвено-бели са сјајном игром и у 53. минуту Андреј Цвик повећава вођство. Три минута пред крај меча и Угљеша Новаковић постиже погодак, а коначан резултат поставља Димитријевић у последњим тренуцима утакмице – 9:3.

Црвена звезда ће сутра у оквиру ИХЛ лиге гостовати Војводини од 13 часова, а резултат тог меча ће се вредновати и у националном шампионату.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕДВЕШЧАК МЛАДИ 9:3 (1:2, 2:0, 6:1)

Београд – Ледена дворана Пионир. Судије: Т.Фазекаш, Пожар, Пердув, Младеновић. Казне: Црвена звезда 8 минута, Медвешчак 10 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Ранковић, Анђелковић, Драговић (4ас), Јанковић, Јеремић, Јовановић, Крављанац, Лештарић 2, Марковић, Милошевић, Младеновић (1ас), П.Новаковић (1ас), У.Новаковић 1, Подунавац 2, Сабадош 1 (1ас), Шпањевић 2, Стојановић, Вдовић, Цвик. Тренер: Никола Бера.

МЕДВЕШЧАК МЛАДИ: Маковац, Белина 1, Бренчун (1ас), Буковић, Димитријевић 1, Филиповић, Јанковић (2ас), Јазбец 1, Ковачек, Ловренчић (1ас), Микулић, Пауловић, Плешко, Ружић, Сензел, Шимуновић, Жижановић. Тренер: Коломбо Данијел.

Претходни текстСтанковић: Очекујем чврсту и добру реакцију момака
Следећи текстЦрвено-бели славили у Крагујевцу