У сусрет противнику – Радник

21

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова гостују у Сурдулици екипи Радника у оквиру заостале утакмице петог кола Суперлиге Србије. Након победе над Радничким из Ниша, изабраници Дејана Станковића ће покушати да остваре нову првенствену победу и освоје нова три бода.

МЕЂИСОБНИ СУСРЕТИ

На сутрашњем сусрету, наши фудбалери ће 16. пут одмерити снаге са тимом из Сурдулице. Олакшавајући податак за све навијаче црвено-белих је то што је наша екипа на свих 15 одиграних мечева против Радника тријумфовала, уз сјајну гол разлику 54:7.

Последњи пут када су се ова два клуба састала, било је прошле сезоне у оквиру полуфинала Купа Србије, а наш тим је тада на славио резултатом 2:1. Стрелци за наш тим у том мечу били су Немања Милуновић и Диего Фалћинели.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који не буду имали прилику да гледају Звезду у Сурдулици, имаће прилику да прате директан пренос утакмице на телевизији Аренаспорт од 17 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непоражена у националном шампионату ове сезоне и са 32 освојена бода заузима другу позицију на табели Супер лиге Србије. Наши првотимци ће након овог меча имати једну утакмицу мање у односу на остале ривале у лиги. Изабраници Дејана Станковића су остварили 10 победа и 2 ремија, уз гол разлику 29:6. На претходном мечу наши фудбалери су тријумфовали над Раничким из Ниша на Маракана са 1:0, а једини гол за наш тим постигао је Ел Фарду Бен.

Радник се налази на петнаестом месту у националном првенству са 10 освојених бодова. Фудбалери Из Сурдулице су славили на два дуела, четири пута су ремизирали и забележили су шест пораза уз гол разлику 8:14. У оквиру последњег 14. кола Суперлиге Србије Радник је поражен на свом терену од Вождовца са 3:1, а једини гол за тим из Сурдулице постигао је Урош Миловановић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи играч и стрелац екипе је Урош Миловановић, некадашњи омладинац Црвене звезде, који је постигао пет голова ове сезоне. На голу је Стефан Ранђеловић који је учврстио своју позицију међу стативама, док су у дефанзиви најстандарднији Милош Симоновић, Никола Радмановац, Урош Стојановић и Душан Хоџић. Везни ред чине Михаило Орешчанин, Немања Суботић и Давор Недељковић. Остали су Сурдуличани без најбољег стрелца прошле сезоне Милана Макарића, који од ове сезоне наступа у Данској. И поред тога, имаће Душан Ђорђевић слатке муке што се тиче избора нападача, јер поред најбољег стрелца екипе Уроша Миловановића своју шансу чекају и Милош Спасић али и вихорни Никола Богдановски.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија меча између Радника и Црвене звезде биће Новак Симовић. Његови помоћници на овом мечу биће Никола Ђуровић и Милош Симовић, док ће у ВАР соби седети Марко Ивковић и Урош Стојковић.

Претходни текстМилосављевић и Вучковић првакиње Србије у кросу
Следећи текстСтанковић: Треба нам победа, чека нас тежак циклус