Црвена звезда без тријумфа у Монаку

41

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да преборде све кадровске проблеме и победе на тешком гостовању Монаку. Виђена је велика борба, чврста игра, али је поштено рећи и пуно грешака са обе стране. Црвено-беле је изневерио шут (3/21 за 3) и 18 изгубљених лопти на њиховом конту је било тешко превазићи. А, поготово ако се има у виду да су на овом мечу играчи Црвене звезде наступили без два изразито важна играча – Ерона Вајта и Николе Ивановића. Такође, капитен Бранко Лазић и Маик Цирбес су се тек вратили на терен после дуже паузе… Превише да се савлада искусна и квалитетна екипа Монака на њиховом терену.

Паклен ритам, скраћена ротација и умор осетили су се у саставу екипе Дејана Радоњића која је у завршници испустила контролу над утакмицом и Монако је славио резултатом 70:62. Можда и превисока предност за приказано на терену.

Најефикаснији на мечу био је Нејт Волтерс који је још једном показао да е налази у изврсној форми и убацио 18 поена уз пет асистенција. Пратио га је Калинић са 15 поена и пет скокова, а сјајан је поново био Огњен Кузмић који је уписао 10 поена и седам скокова.

Практично читав меч се играо у истом ритму, одбране су биле у првом плану и чврста игра на обе стране паркета. Монако је водио готово читаво прво полувреме, стекао и десет поена предности – 29:19. Ипак, Црвена звезда је као и небројано пута до сада показала карактер и веома брзо се вратила у меч. Половина друге четвртине и почетак другог полувремена у потпуности су припали Црвеној звезди која је трећу четвртину започела серијом 9-0 и прешла у вођство (41-45).

Све је слутило да ће питање победника одлучивати неизвесна завршница, а тако је и било. Међутим, у завршним минутима је умор савладао Црвену звезду, а индивидуални квалитет преискусних интернационалаца Мајка Џејмса и Донатаса Мотиејунаса, играча са НБА искуством, дошао је до изражаја и пресудио у корист Монака.

Монако – Црвена звезда мтс 70:62 (21:12, 20:24, 15:17, 14:9)

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 18 (5ас), Ускоковић, Давидовац, Митровић 2, Лазић 3, Калинић 14 (5ск), Добрић 8, Холинс 3, Симоновић, Кузмић 10 (7ск), Цирбес 4.

Претходни текстЗвезда је породица | Обрадовали смо звездаше из Вишеграда
Следећи текстТема дана | Звезда помогла клуб на Косову